ΤΕΝΙΣ

Με πρόστιμο τη... γλύτωσε ο Κύργιος

Με πρόστιμο τη... γλύτωσε ο Κύργιος

H ATP επέβαλε πρόστιμο στον Νικ Κύργιο για το απρεπές σχόλιο του στον αγώνα με τον Σταν Βαβρίνκα. Από το διασυρμό των τελευταίων ωρών δεν διέφυγε ούτε ο προπονητής του, ο Λέιτον Χιούιτ (video).

Η επαγγελματική ένωση του τένις των ανδρών, η ATP, ενημέρωσε πως επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στον Νικ Κύργιο. Ανέρχεται σε 10.000 δολάρια για τέτοια περιστατικά και ίσως ακολουθήσει και άλλη τιμωρία, αφού η ATP ερευνά την υπόθεση. Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός προκάλεσε νέα "καταιγίδα" δυσμενών σχολίων στο πρόσωπο του μετά την απρεπή συμπεριφορά του στον αγώνα με τον κάτοχο του Ρολάν Γκαρός, τον Σταν Βαβρίνκα τα ξημερώματα στο Masters του Μόντρεαλ.

Ο Κύργιος, Νο41 στην παγκόσμια κατάταξη, αναφέρθηκε στην προσωπική ζωή του Ελβετού, εμπλέκοντας τον καλύτερο φίλο του, τον 19χρονο Θανάση Κοκκινάκη και τη φημολογούμενη σύντροφο του Βαβρίνκα, την 19χρονη Κροάτισσα τενίστρια Ντόνα Βέκιτς.

" Είχε γίνει αρκετά ομιλητικός μαζί μου. Ήταν θέμα στιγμής. Δεν ξέρω, απλά το είπα", δήλωσε ο Κύργιος μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος πήρε τη νίκη όταν εγκατέλειψε το ματς ο Βαβρίνκα. Αρκετές ώρες μετά μέσω ενός video αποδείχθηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κύργιος έκανε αναφορά στη σχέση του Βαβρίνκα με τη Βέκιτς, για την οποία είχε γραφτεί ολόκληρο κείμενο στο Ρολάν Γκαρός μετά το διαζύγιο του Βαβρίνκα και "κατέβηκε" το κείμενο μετά από απαίτηση του Ελβετού.

Νωρίτερα στον αγώνα, ο Κύργιος βρισκόταν στη βασική γραμμή και μονολογούσε πως ο Βαβρίνκα " έχει σεξουαλική σχέση με μια 18χρονη". Mετά από αρκετές επαναλήψεις, απομονώθηκαν τα λόγια του δεξιόχειρα από την Καμπέρα. Φαίνεται πως έχει προσωπικά με τον Βαβρίνκα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κοκκινάκης είναι φίλοι με τη Βέκιτς. Twitter.

Το καινούργιο video:

Πάντως λίγη ώρα μετά το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ο Κύργιος ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Να τον ανάγκασε η ATP, να του επέβαλε να το κάνει η IMG, η εταιρεία που διατηρεί τα δικαιώματα του και έχει επενδύσει χρόνο και χρήματα από τον περασμένο Ιανουάριο, ώστε να κάνει σταρ τον νεαρό; Ίσως κατάλαβε και ο ίδιος το λάθος του.

" Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να απολογηθώ για τα σχόλια που έκανα στο χθεσινοβραδινό ματς εναντίον του Σταν Βαβρίνκα. Τα σχόλια μου έγιναν πάνω στην ένταση της στιγμής και είναι απαράδεκτα σε πολλούς τομείς. Παράλληλα με τη συγγνώμη που ζήτησα ιδιωτικά (σ.σ. στον Βαβρίνκα), θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις πράξεις μου και μετανιώνω για ό,τι έγινε".

Το φετινό καλοκαίρι είναι περιπετειώδες για τον Κύργιο. Πριν από το Γουίμπλεντον έλυσε τη συνεργασία του με τον προπονητή του επί σειρά ετών, τον Τοντ Λάρκχαμ. Δώδεκα μήνες μετά την πορεία του στον 4ο γύρο και τη νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ, όπου έγινε σταρ σε μια νύχτα, ο Κύργιος τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο για έλλειψη προσπάθειας στον αγώνα με τον Ρισάρ Γκασκέ.

Μέχρι να πάρει το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Καμπέρα, δέχθηκε "επίθεση" από τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους και χρήστες των social media, ενώ ενημερώθηκε για το ρατσιστικό σχόλιο της σπουδαίας Αυστραλής κολυμβήτριας Ντον Φρέιζερ, όπου καλούσε τον Κύργιο και τον άλλο Αυστραλό, τον Μπερνάρντ Τόμιτς να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής των γονιών τους.

Καθήκοντα προπονητή του Κύργιου εκτελεί μέχρι και το Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο, ο Λέιτον Χιούιτ. Ο Αυστραλός, επίσης από την Καμπέρα, υπήρξε το ίδιο αθυρόστομος με τον Κύργιο όταν ήταν μικρότερος. Στα 18 του χρόνια πάτησε στην κορυφή του κόσμου και κέρδιζε τενίστες που είχαν διπλάσια χρόνια από εκείνον. Οι Αμερικανοί λοιπόν που δεν αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες, θυμήθηκαν πως το 2001 ο Χιούιτ είχε κάνει ρατσιστικό σχόλιο εναντίον του Αμερικανού Τζέιμς Μπλέικ στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών το 2001.

Ο αγώνας του Χιούιτ με τον Μπλέικ:

Η μοναδική που παραμένει στο πλευρό του Κύργιου είναι η μητέρα του, η Νιλ. Ο Κύργιος επιστρέφει στον.... τόπο του εγκλήματος απόψε με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ. Τίποτα δεν έχει ακουστεί για την προσωπική ζωή του δίμετρου Ίσνερ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του κοινού, αλλά και το κλίμα στα αποδυτήρια του ανδρικού τένις τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ