ΤΕΝΙΣ

Ματσάρα και πρόκριση για Χάλεπ, στον τελικό με Βοζνιάκι!

RomaniaÅfs Simona Halep celebrates after defeating GermanyÅfs Angelique Kerber in their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 25, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
RomaniaÅfs Simona Halep celebrates after defeating GermanyÅfs Angelique Kerber in their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 25, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP PHOTO/VINCENT THIAN

Η Σιμόνα Χάλεπ απέκλεισε την Αντζελίκ Κέρμπερ σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο Australian Open και θα συναντήσει την Καρολίν Βοζνιάκι στον τελικό.

Η Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε 2 ώρες και 20 λεπτά για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Australian Open έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη κόντρα στην Αντζελίκ Κέρμπερ.

Η Ρουμάνα τενίστρια διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και παράλληλα διεκδικεί το πρώτο της τρόπαιο στο Open της Μελβούρνης.

Η Χάλεπ πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχασε το δεύτερο με 6-4 και πήρε το τρίτο με 9-7, το οποίο μάλιστα κράτησε 69 (!) λεπτά. Η Κέρμπερ τα έδωσε όλα, όμως στο τέλος δεν άντεξε και ηττήθηκε. Η Χάλεπ είχε τρία match points, δυο η αντίπαλός της, αλλά στο τέλος χαμογέλασε η ίδια και πήρε μια τεράστια πρόκριση.

Θα είναι ο τρίτος της τελικός σε Grand Slam διοργάνωση, μετά τους δυο χαμένους τελικούς που είχε στο Roland Garros, το 2014 και το 2017. Η Βοζνιάκι θα παίξει επίσης για πρώτη φορά σε τελικό στο Australian Open και για τρίτη σε Grand Slam διοργάνωση, μετά τους δυο χαμένους τελικούς στο US Open (2009, 2014).

Επιπλέον, εκτός από αγώνας για το πρώτο Grand Slam, θα είναι και ένας αγώνας για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η νικήτρια θα είναι εκείνη που θα βρίσκεται και στην κορυφή της WTA.

Η Βοζνιάκι με τη σειρά της επικράτησε με 2-0 σετ της Βελγίδας, Ελίζ Μερτένς. Η Δανή πήρε το ματς με 6-3, 7-6(2) και με νίκη στον τελικό θα επιστρέψει στο Νο1 έπειτα από σχεδόν μια εξαετία.

Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί πως για πρώτη φορά μετά το 2015 θα έχουμε τελικό ανάμεσα στο Νο1 και στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου και πάλι ήταν στην Αυστραλία, όταν η Σερένα Ουίλιαμς αντιμετώπισε τη Μαρία Σαράποβα.

AP Photo/Vincent Thian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ