ΤΕΝΙΣ

"Λαχτάρησε" ο Τζόκοβιτς

"Λαχτάρησε" ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε το πρώτο του σετ στο Λονδίνο, αλλά νίκησε τον Κέι Νισικόρι και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στους τελικούς της ATP την Κυριακή (16/11).

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ενοχλήθηκε από το κοινό της O2 Arena και έχασε το πρώτο του σετ στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο.

Ο Σέρβος Νο1 επικράτησε 6-1, 3-6, 6-0 του Κέι Νισικόρι στα ημιτελικά του τουρνουά και θα διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο. Ο τελευταίος που κατέκτησε τρεις συνεχόμενους τίτλους στο ίδιο τουρνουά είναι ο Ιβάν Λεντλ από το 1985 έως το 1987.

Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ σε 23 λεπτα, χάνοντας μόλις δύο πόντους στο σερβίς του. Στο δεύτερο σετ έκανε αμέσως break για το 2-0. Στη συνέχεια ωστόσο έπαιξε ένα φτωχό γκέιμ, επιτρέποντας στον Ιάπωνα να μειώσει σε 2-1 προς μεγάλο ενθουσιασμό του κοινού που ήθελε να αποζημιωθεί με έναν καλό αγώνα. Ειρωνικά ο Τζόκοβιτς χειροκρότησε το κοινό χρησιμοποιώντας τη ρακέτα του.

Ο Νισικόρι που είχε δεχθεί ιατρική φροντίδα στο δεξιό καρπό νωρίτερα, είδε την ευκαιρία, την άρπαξε και πήρε τον έλεγχο του σετ, πέρασε μπροστά στο όγδοο γκέιμ (5-3) και δεν είχε κανένα πρόβλημα για να σερβίρει για το σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Ιάπωνας έχασε δύο χρυσές ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του και φυσικά ο Τζόκοβιτς δεν άφησε τίποτα να πάει χαμένο. Είχε την πρώτη ευκαιρία να πάρει το ματς με ένα winner με το φόρχαντ για να γιορτάσει τη νίκη του, σφίγγοντας τη γροθιά του μετά το διπλό λάθος του Νισικόρι.

Εδώ κλείνει η χρονιά του Νισικόρι και ήταν πραγματικά εκπληκτική. Ο πρώτος Ασιάτης στο Top10, ο πρώτος Ασιάτης σε τελικό Masters και βέβαια σε τελικό Grand Slam, στη Νέα Υόρκη. Ο αθλητής του Μάικλ Τσανγκ θα ολοκληρώσει τη σεζόν στο Νο5.

Ο Τζόκοβιτς έχει ένα παιχνίδι τίτλου ακόμα. Έχασε το πρώτο του σετ μετά τη γέννηση του παιδιού του, αλλά φυσικά έχει τα μάτια του "καρφωμένα" επάνω στο έπαθλο. Την Κυριακή (16/11) θα παίξει με το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Σταν Βαβρίνκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ