ΤΕΝΙΣ

Κυρίαρχος του US Open ο Βαβρίνκα

Κυρίαρχος του US Open ο Βαβρίνκα

Ο Σταν Βαβρίνκα ήταν ο μεγάλος νικητής του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς επικράτησε στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με ανατροπή (6-7, 6-4, 7-5, 6-3).

Ιστορία έγραψε στο "Arthur Ashe" ο Σταν Βαβρίνκα, καθώς νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open, κατακτώντας για πρώτη φορά τον τίτλο στη Νέα Υόρκη, ενώ αυτό ήταν το τρίτο Γκραν Σλαμ της καριέρας του και πλέον του λείπει μόνο το Γουίμπλεντον για να συμπληρώσει το... καρέ.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Ελβετός και ο Σέρβος, που μας έχουν συνηθίσει σε... ματσάρες τα τελευταία χρόνια, χάρισαν πλούσιο θέαμα, ενώ πιθανόν να είχαμε δει για μια ακόμη φορά πέμπτο σετ σε μεταξύ τους μονομαχία, αν δεν είχε έναν τραυματισμό στα δάχτυλα του δεξιού του ποδιού ο "Νόλε".

Ο Τζόκοβιτς μπήκε καλύτερα στο ματς, καθώς προηγήθηκε από νωρίς στο πρώτο σετ με 5-2, αλλά ο Βαβρίνκα, ως γνωστό "σκληρό καρύδι" που είναι, δεν παράτησε το σετ. Παρά τα δύο σετ πόιντς του αντιπάλου του, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 κι εν τέλει να στείλει το σετ σε τάι μπρέικ, όπου τελικά ο Σέρβος επικράτησε.

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε τον Βαβρίνκα, που μπορεί να έχασε το πρώτο σετ, αλλά είχε δείξει πως έχει τη δύναμη να κοντράρει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και να διεκδικήσει στα ίσα τη νίκη. Έτσι, στο φινάλε του δεύτερου σετ έκανε το μπρέικ, παίρνοντάς το με 6-4, φέρνοντας ξανά την κατάσταση στα ίσα.

Το ξεκίνημα στο τρίτο σετ ήταν εντυπωσιακό για τον Ελβετό, που έκανε το 3-0, αλλά ο Τζόκοβιτς είχε... πληρωμένη απάντηση, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 3-3. Όμως και πάλι, την τελευταία κουβέντα την είπε ο Βαβρίνκα, που με νέο μπρέικ στο τέλος του σετ, επικράτησε με 7-5, παίρνοντας πλέον το προβάδισμα.

Ήδη ο "Νόλε" βρισκόταν σε δυσχερή θέση, ενώ είχαν ξεκινήσει οι ενοχλήσεις στα δάχτυλα του δεξιού ποδιού, που στο 4ο σετ έγιναν ακόμα πιο έντονες. Έτσι, δεν άργησε να γίνει και πάλι το 3-0 από τον Βαβρίνκα, που όντας αποτελεσματικός, αλλά και εκμεταλλευόμενος τη δυσκολία του Σέρβου να τελειώσει φάσεις, έφτασε στη νίκη με 6-3.

Με την ήττα του ο Τζόκοβιτς, έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο του Γκραν Σλαμ μέσα στη σεζόν, μετά το Αυστραλιανό Όπεν και το Ρολάν Γκαρός, αλλά και να φτάσει τα 13 Γκραν Σλαμ στην καριέρα του, μόλις ένα πίσω από τους Πιτ Σάμπρας και Ραφαέλ Ναδάλ, που είναι δεύτεροι στη σχετική λίστα, με τον Ρότζερ Φέντερερ να είναι φυσικά πρώτος με 17 τρόπαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ