ΤΕΝΙΣ

Κυρίαρχος και στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς!

Κυρίαρχος και στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το πρώτο Roland Garros της καριέρας του (3-1 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό) και μπήκε στη λίστα των πέντε που έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam, έχοντας πλέον 12 στην τροπαιοθήκη του.

Έγραψε ιστορία ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας, ο αδιαμφισβήτητος Νο1 τενίστας στον κόσμο, κατέκτησε το πρώτο Roland Garros στην καριέρα του και έφτασε τα 12 Grand Slam στη μεγάλη πορεία του στο άθλημα. Στον φετινό τελικό νίκησε το Νο2 της ATP, Άντι Μάρεϊ, με 3-1 σετ και έκανε δικό του και το γαλλικό Όπεν έπειτα από τρεις αποτυχημένες απόπειρες σε τελικό.

Το LIVE του τελικού Τζόκοβιτς - Μάρεϊ

Μάλιστα, ο Νόλε μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ πέντε παικτών που έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam στην ιστορία της Open era, όντας πλέον μαζί με Ροντ Λέιβερ, Άντρε Άγκασι, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. Άλλοι τρεις παίκτες έχουν κάνει το career Grand Slam, οι Φρεντ Πέρι (1935), Ντον Μπαντζ (1938) και Ρόι Έμερσον (1964). Παράλληλα, έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που μετρά τέσσερα συνεχόμενα Grand Slam.

Ο Σέρβος έφτασε τις 24 νίκες καριέρας απέναντι στον Βρετανό σε σύνολο 34 αναμετρήσεων, ενώ μετρά πλέον 65 τίτλους σε σύνολο 92 τελικών που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα. Μυθικά επιτεύγματα από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος φέτος έφτασε τα έξι τρόπαια μετά το Qatar Open, το Australian Open, το Indian Wells Masters, το Miami Masters και το Madrid Masters.

Κυρίαρχος και στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς!

Όσο για τον Σκωτσέζο, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο Grand Slam τίτλο του, μετά από το US Open του 2012 και το Wimbledon του 2013. Συνολικά, αγωνίστηκε για 56η φορά σε τελικό και μετρά 36 τίτλους και 20 χαμένους τελικούς. Ένας σπουδαίος τενίστας, ο οποίος δικαιωματικά βρίσκεται τόσο ψηλά, ενώ μην ξεχνάμε ότι είναι και ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού στο Philippe Chatrier, ο Μάρεϊ ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατάφερε με δυο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του στο πρώτο σετ, να το κάνει δικό του με 6-3 γκέιμ. Μπήκε σε θέση οδηγού, είχε την ψυχολογία με το μέρος του και έβαλε από νωρίς δύσκολα στον Τζόκοβιτς. Όμως, ο Σέρβος έχει την εμπειρία και την κλάση για να αντιδρά στις δύσκολες καταστάσεις. Αυτό έκανε για μια ακόμη φορά...

Κυρίαρχος και στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς!

Στο δεύτερο σετ ήταν καταιγιστικός και έκανε ό,τι ήθελε στο court, επικρατώντας με 6-1, ενώ ανάλογα κύλησε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης έκανε δικό του με 6-2 γκέιμ. Πλέον, είχε φέρει τούμπα τον τελικό και είχε το μομέντουμ. Στο τέταρτο κομμάτι του αγώνα, προηγήθηκε μ3ε 5-2 γκέιμ, αλλά ο Μάρεϊ αντέδρασε, πήρε τα δυο επόμενα και προσπάθησε για την ανατροπή. Τελικά, ο Νόλε πήρε το δέκατο και τελευταίο στο δικό του σερβίς και πανηγύρισε το πρώτο παριζιάνικο Grand Slam, το οποίο κοσμεί πλέον την πλούσια τροπαιοθήκη του.

Τα σετ: 3-6, 6-1, 6-2, 6-4

Κυρίαρχος και στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς!

Ο τελευταίος πόντος του τελικού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ