ΤΕΝΙΣ

Κύργιος: "Δεν αγαπώ το τένις"

Κύργιος: "Δεν αγαπώ το τένις"

Ο Νικ Κύργιος ομολόγησε πως στην πραγματικότητα τρελαίνεται για το μπάσκετ, όχι για το άθλημα της επιλογής του. Τι είναι αυτό που θα τον έφερνε στην Ελλάδα, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Το παιχνίδι του Νικ Κύργιου μιλάει από μόνο του, οι βαρύγδουπες δηλώσεις δεν είναι απαραίτητες από τον Αυστραλό με ελληνικό αίμα στις φλέβες του. Ο 20χρονος είπε σε συνέντευξη πως δεν αγαπάει το τένις, αλλά το μπάσκετ και αν δεν τον πίεζαν οι γονείς του, ίσως να είχε δοκιμάσει να κάνει καριέρα στο μπάσκετ.

Φανατικός υποστηρικτής του Κέβιν Γκαρνέτ ο δεξιόχειρας από την Καμπέρα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα "Independent": " Αγαπώ το μπάσκετ. Δεν μου αρέσει το τένις και πολύ. Δεν το αγαπώ. Ήταν τρελό στα 14 μου χρόνια. Ήθελα το μπάσκετ, αλλά επέλεξαν να παίξω τένις. Με πίεσαν οι γονείς μου και ακόμα και σήμερα μπορώ να πω πως δεν αγαπώ το σπορ".

Το Νο26 του ταμπλό φέτος στο Γούιμπλεντον είπε επίσης " είναι ωραία όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο. Δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτείς. Είσαι μόνος σου, τακτικά, σωματικά, ψυχολογικά. Αλλά αγαπώ το μπάσκετ, αγαπώ το άθλημα. Πάντα έτσι αισθανόμουνα. Προσπαθώ όταν παίζω στα τουρνουά να μην παρακολουθώ τόσα video με μπάσκετ, αλλά είναι δύσκολο".

Από τα 193 εκατοστά, την έκρηξη και την αλτικότητα που διαθέτει, θα μπορούσε να παίξει μπάσκετ; " Σκεφτόμουνα πως θα το έκανα. Προσπαθούσα να φτάσω εκεί όταν ήμουν 14 χρονών και συνεχίζω να νιώθω έτσι όταν παίζω μπάσκετ, παρά το γεγονός πως παίζω ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα. Έτσι είναι τα πράγματα και δυστυχώς έχω την αίσθηση πως ολοκληρώθηκε η καριέρα του".

Τενίστες που έγιναν μπασκετμπολίστες μετά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν αθλήτριες στίβου όπως η Τζάκι Τζόινερ-Κέρσι και η Μάριον Τζόουνς που έπαιξαν στο WNBA. Αν έπαιζε μπάσκετ ο Κύργιος, ίσως να εξασφάλιζε ελληνικό διαβατήριο για να αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες. Προς το παρόν ο μοναδικός λόγος να επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα είναι για να χαλαρώσει: " Είναι το μοναδικό μέρος που θα ήθελα να επισκεφθώ. Όχι για να παίξω τένις, αλλά μόνο για διακοπές. Για το φαγητό και να διασκεδάσω, υποθέτω".

Τον περασμένο Μάρτιο είχε πει πως θα ερχόταν φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα με την οικογένεια του. Οι τενίστες κάνουν διακοπές μετά το Γουίμπλεντον προτού ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κύργιος και η ομάδα που έχει αναλάβει το μάνατζμεντ του θα είναι απασχολημένοι, αναζητώντας ιδανικό προπονητή για να τον αναλάβει.

Λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο σερβίς στο Γουίμπλεντον (σ.σ. ξεκινάει τη Δευτέρα) ο Κύργιος έλυσε τη συνεργασία του με τον προπονητή που τον ανέδειξε, τον Τοντ Λάρκαμ. Τον προπονητή που είχε από δέκα ετών στην Καμπέρα, όταν δηλαδή ονειρευόταν να γίνει μπασκετμπολίστας.

Θεωρείται δεδομένο πως το σχόλιο του για το τένις θα συζητηθεί και από τους άλλους τενίστες. Ο μοναδικός τενίστας που έχει εκφράσει την απέχθεια του για το τένις είναι ο Άντρε Άγκασι. " Μισώ το τένις", είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Open". Φυσικά ο Αμερικανός είχε τραυματικές εμπειρίες από την ημέρα που γεννήθηκε, όταν ο πατέρας του είχε κρεμάσει ένα μπαλάκι πάνω από την κούνια για να εξασκηθεί στο συγχρονισμό, σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές του αθλήματος που άλλαξε τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ