ΤΕΝΙΣ

Κύργιε... Ελέησον

Κύργιε... Ελέησον

Από την Τρίτη (1/7) ο κόσμος του τένις μιλάει για τον πάλαι ποτέ παχύσαρκο, Νικ Κύργιο. Τον ομογενή αθλητή που ταξίδεψε στην πρώτη θέση με έξοδα του Ρότζερ Φέντερερ και πέταξε εκτός Γουίμπλεντον τον Ναδάλ (videos).

Το Sport24.gr πρωτοανέφερε το όνομα του Νικ Κύργιου τον Σεπτέμβριο του 2012. Ευτυχώς πλέον συζητούν όλοι για τον γιο του Ελληνοαυστραλού Τζορτζ, τον δίμετρο που από το Νο144 στον κόσμο νίκησε τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον.

Ας γνωρίσουμε τον 19χρονο Κύργιο μέσα από 19 πληροφορίες για τη ζωή του. Σήμερα (2/7) παίζει με τον Καναδό Μίλος Ράονιτς για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Νικ Κύργιος:

1.Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1995 στην Καμπέρα, το τρίτο παιδί του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ και της Νιλ από τη Μαλαισία.

2.Ξεκίνησε να παίζει τένις εξαιτίας του μεγαλύτερου αδερφού του, του Χρήστου και εκτελούσε χρέη ballboy. Ήταν οκτώ χρονών όταν πρωτοέπιασε ρακέτα.

3.Όταν ήταν μικρός είχε πρόβλημα με το βάρος του. Με τη βοήθεια του αδερφού του διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Απολαμβάνει το φαγητό.

Κύργιε... Ελέησον
© NORLAILA KYRGIOS

4.Το 2012 κλήθηκε από τον προπονητή της ομάδας της Αυστραλίας στο Davis Cup και πρώην Νο1 στον κόσμο, Πατ Ράφτερ να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Λέιτον Χιούιτ τον πήρε υπό την προστασία του. Φέτος έκανε το ντεμπούτο στο μονό.

5.Του δόθηκε Wild Card από τους διοργανωτές για να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον. Χρήσιμη πληροφορία: Ο τελευταίος τενίστας που κατέκτησε το Γουίμπλεντον ως Wild Card ήταν ο Κροάτης Γκόραν Ιβανίσεβιτς το 2001.

Κύργιε... Ελέησον

6.Είναι ο πρώτος έφηβος που κερδίζει τον Νο1 τενίστα στον κόσμο μετά το 2005 και την επικράτηση του Ράφα Ναδάλ με αντίπαλο τον Φέντερερ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

7.Έσωσε εννιά match points στον αγώνα του 4ου γύρου με αντίπαλο τον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ.

8.Η μεγαλύτερη νίκη του προ Ναδάλ και Γκασκέ ήταν η επικράτηση του επί του Τσέχου πρώην Top10er, Ράντεκ Στέπανεκ στο Ρολάν Γκαρός το 2013.

9.Πριν νικήσει τον Ναδάλ είχε δηλώσει πως δεν θα σταματήσει αν δεν γίνει Νο1. Αν συνεχίσει έτσι, έχει αρκετές πιθανότητες.

10.Πέρα από το σταυρό φοράει και μια πέτρα από νεφρίτη στο λαιμό. Το ίδιο φυλακτό φορούν οι γονείς του.

Κύργιε... Ελέησον
COPYRIGHT NEWS LIMITED

Οι γονείς του, Γιώργος και Νιλ

11.Μετά το Γουίμπλεντον θα λύσει τη συνεργασία με τον προπονητή Σάιμον Ρία, θα φύγει από τη Μελβούρνη για να επιστρέψει στην Καμπέρα και θα προπονείται υπό τις οδηγίες του μέντορα του, Τοντ Λάρκχαμ.

12.Με έξοδα του Ρότζερ Φέντερερ ταξίδεψε στην Ελβετία για να προπονηθεί μαζί του πριν από το Ρολάν Γκαρός.

13.Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν στα τζούνιορ το 2013 και αναρριχήθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει δύο τίτλους στα τζούνιορ στο διπλό, στο Γουίμπλεντον το 2012 και το 2013.

14.Εκπροσωπείται από ένα μικρό γραφείο μάνατζμεντ, το Global Tennis Connections, στο πελατολόγιο του οποίου ανήκει και η Λένα Δανιηλίδου.

15.Έχει το δικό του hashtag #NKrising εδώ και μήνες.

16.Έπαιζε μπάσκετ όταν ήταν μικρός μέχρι που αφοσιώθηκε στο τένις. Θαυμάζει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η ομάδα του είναι οι Μπόστον Σέλτικς.

17.Ο καλύτερος του φίλος είναι ο 18χρονος Θανάσης Κοκκινάκης με τον οποίο κατέκτησαν μαζί το Γουίμπλεντον το 2012. Ο Κοκκινάκης είναι οπαδός των Λος Άντζελες Κλίπερς.

18. Υποστήριζε φανατικά την εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον... επισκίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

19. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του στο Twitter μετά τη νίκη επί του Ναδάλ.

Μπορεί να είναι ο πόντος της χρονιάς

Έκανε και αυτό στο Αυστραλιανό Όπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ