ΤΕΝΙΣ

Ξεκίνημα με το αριστερό

Ξεκίνημα με το αριστερό

Δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισε η Εθνική ομάδα τένις από την Βουλγαρία στην πρεμιέρα του Davis Cup και η υπόθεση παραμονή στο 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης δυσκολεύει.

Δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες τενίστες στους δύο πρώτους αγώνες τους κόντρα στη Βουλγαρία. Οι Έλληνες αθλητές γνώρισαν ισάριθμες ήττες στα πρώτα παιχνίδια τους και έτσι η υπόθεση παραμονή στο 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης δυσκολεύει.

Ο κρίσιμος αγώνας είναι αυτός του διπλού που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (14.00) όπου οι Γιακούποβιτς και Καπόγιαννης θα αντιμετωπίσουν τους Ντίμιτροφ και Κουτρόφσκι.

Σε περίπτωση που οι Βούλγαροι κερδίσουν, τότε τα μονά της Κυριακής αποκτούν χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας. Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή ο Καλοβελώνης θα παίξει με τον Κουτρόφσκι και ο Αγγελίνος με τον Ντίμιτροφ.

Αναλυτικά όσα έγιναν στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Ξεκίνημα με το αριστερό

Ο Μάρκος Καλοβελώνης έδωσε τη μάχη του απέναντι στον Grigor Dimitrov, No 15 κόσμου, και ηττήθηκε με 6-3, 6-3, 6-0 στον πρώτο αγώνα του Απλού στη συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας για το Davis Cup by BNP Paribas (2η Ευρωαφρικάνικη Ζώνη). Ο Dimitrov έσπασε νωρίς το σερβίς του Μάρκου και έκλεισε το σετ με άσο φτάνοντας στο 6-3. Με το ξεκίνημα του 2ου σετ ο Καλοβελώνης έσωσε δυο break points και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί 3-2. Ο Dimitrov όμως έτρεξε ένα σερί 3-0 στα games (στο δεύτερο μάλιστα έβγαλε 4 άσους) για να κάνει το 6-3 σε 35 λεπτά. Στο 3ο σετ ο Βούλγαρος κυριάρχησε πλήρως και κέρδισε το ματς στο 4ο match point.

Παρά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του αγώνα στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον διάσημο αντίπαλό του ο Καλοβελώνης δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του. «Μπορούσα να παίξω καλύτερα. Όσο και να φαίνεται περίεργο δεν είχα άγχος. Αν είχα και λίγη βοήθεια από το σερβίς μου. Προσπάθησαν πάντως για το καλύτερο. Για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία αυτός ο αγώνας. Θα μου δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της καριέρας μου» τόνισε ο 19χρονος τενίστας.

Ο Dimitrov ευχαριστήθηκε την ατμόσφαιρα του αγώνα. «Είχε κόσμο και από τις δυο πλευρές στο γήπεδο και η κάθε μια υποστήριζε τον παίκτη της με ωραίο τρόπο. Για μένα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο χώμα φέτος. Είμαι ακόμη στο στάδιο της προσαρμογής. Ο αντίπαλός μου έπαιξε καλά. Είναι νέος και του εύχομαι να είναι υγιής ώστε να πετύχει τους στόχους του… Δεν ξέρω που θα κριθεί η συνάντηση. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα σήμερα. Μπορεί να κριθεί στο Διπλό αλλά μπορεί και στα Απλά της τρίτης ημέρας» δήλωσε ο Βούλγαρος.

Ξεκίνημα με το αριστερό

Στον δεύτερο αγώνα της πρώτης ημέρας ο Dimitar Kutrovsky νίκησε τον Θόδωρο Αγγελίνο με 6-4, 6-3, 1-6, 6-3.

Ο Αγγελίνος είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο σετ καθώς προηγήθηκε με 4-1. Όμως ο Kutrovsky απάντησε με ένα σερί 0-6 και πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο δεύτερο σετ ο Kutrovsky έκανε νωρίς break κι έφτασε στο 2-4. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε break back αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Ο Kutrovksy πήρε το σετ με νέο break στο 9ο game.

O Αγγελίνος μπήκε αποφασισμένος στο 3ο σετ και μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε το σετ με 6-1. Στο 4ο όμως σετ άρχισε να υποφέρει από κράμπες κι αναγκάστηκε να πάρει ιατρικό τάιμ-άουτ. Στα τελευταία games δυσκολευόταν ακόμη και στην κίνηση και ο Kutrovsky επωφελήθηκε για να πάει από το 0-3 στο 6-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξέσπασε σε λυγμούς όταν πήγε στον πάγκο μετά το τέλος του αγώνα: «Στο τέταρτο σετ ένιωσα κράμπες σε όλο μου το σώμα. Μετά ήταν δύσκολο να συνεχίσω και να παίξω όπως ήθελα. Προσπάθησα όμως. Λυπάμαι δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο. Στο τέλος έπαιζα πιο πολύ με την ψυχή. Κρίμα γιατί είχα αρχίσει να γυρίζω το ματς. Πιστεύω ότι θα τον κέρδιζα αν δεν μου τύχαινε ο τραυματισμός» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ