ΤΕΝΙΣ

Ξανά στον θρόνο του ο "Βασιλιάς" Φέντερερ

Ξανά στον θρόνο του ο "Βασιλιάς" Φέντερερ

Πραγματοποιώντας μια φανταστική εμφάνιση, ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ με 6-1, 6-3 σε 53 λεπτά και επέστρεψε στον "θρόνο" του στο Gerry Weber Open. Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος του Ελβετού στο Halle και ο 92ος συνολικά στην καριέρα του.

Κανένα περιθώριο δεν άφησε ο Ρότζερ Φέντερερ στον Αλεξάντερ Ζβέρεβ στον τελικό του Halle και επέστρεψε στην κορυφή του Gerry Weber Open. Ο Ελβετός τενίστας χρειάστηκε μόλις 53 λεπτά για να νικήσει τον Γερμανό αντίπαλό του με 6-1 και 6-3, κατακτώντας τον 9ο τίτλο του στο εν λόγω τουρνουά και 92ο συνολικά στην τεράστια καριέρα του μέχρι σήμερα.

Στον 140ό τελικό που έχει συμμετάσχει, ο Φέντερερ ήταν εκπληκτικός και ο αντίπαλός του δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Υποτάχθηκε, λοιπόν, μοιραία στην ανωτερότητα του "King Roger", που έκανε ό,τι ήθελε στο γρασίδι. Τελείωσε το παιχνίδι με 22 winners και 8 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Ζβέρεβ είχε 12 winners και 12 αβίαστα λάθη.

O κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων, έφτασε τους εννέα στο Halle και είναι ο μοναδικός παίκτης μαζί με τον Ραφαέλ Ναδάλ, που έχουν τόσους πολλούς τίτλους σε ένα τουρνουά. Ο Rafa βεβαίως έφτασε αυτή τη χρονιά τους 10 τίτλους σε Roland Garros, Monte-Carlo Masters και Barcelona Open.

Επίσης αυτός ήταν ο 4ος φετινός τίτλος για τον Φέντερερ μετά το Australian Open, το Indian Wells Masters και το Miami Open. Κατέκτησε τον 16ο τίτλο του στο γρασίδι, ενώ με τους 92 τίτλους του πλησίασε στους δυο τον Ιβάν Λεντλ, Πρώτος παραμένει με 109 ο Τζίμι Κόνορς.

20ός τίτλος για την Κβίτοβα στο Μπέρμιγχαμ

Εξάλλου, η Πέτρα Κβίτοβα (δυο φορές πρωταθλήτρια στο Wimbledon) κατέκτησε τον τίτλο στο Μπέρμιγχαμ. Στον τελικό του Aegon Classic, η Τσέχα επικράτησε με ανατροπή της Άσλεϊ Μπάρτι. Η αντίπαλός της πήρε το πρώτο σετ με 6-4 γκέιμ, για να πάρει η Κβίτοβα τα δυο επόμενα με 6-3 και 6-2 αντίστοιχα.

Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός τελικός της στο tour, καθώς τον Μάρτιο είχε κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, στην Κουάλα Λουμπούρ. Επίσης, αναμένεται να κερδίσει 4 θέσεις μετά την κατάκτηση του 20ού τίτλου της καριέρας της και θα επιστρέψει στο Νο12 της WTA, ενώ η Μπάρτι θα εκτοξευθεί από το Νο77 στο Νο53, που είναι career high.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ