ΤΕΝΙΣ

Ξανά στην κορυφή του κόσμου ο Φέντερερ!

Ξανά στην κορυφή του κόσμου ο Φέντερερ!

Έπειτα από πέντε χρόνια, τρεις μήνες και δυο εβδομάδες, ο Ρότζερ Φέντερερ θα επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένας είναι ο "βασιλιάς" και θαυμαστά τα έργα του. Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι και πάλι στην κορυφή του κόσμου στο τένις, αποδεικνύοντας πως αν και είναι στα 36 του χρόνια και θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, εκείνος παραμένει ο καλύτερος τενίστας του κόσμου.

Ύστερα από πέντε χρόνια, τρεις μήνες και δυο εβδομάδες, ο Ελβετός είναι και πάλι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν και έχασε για πρώτη φορά σετ στο τουρνουά του Ρότερνταμ, νίκησε τον Ρόμπιν Χάασε με 4-6, 6-1, 6-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament, εξασφαλίζοντας ότι το ρετιρέ είναι δικό του ξανά.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων θα σημειώσει τρία νέα ρεκόρ, τα οποία δύσκολα θα καταρριφθούν στο μέλλον. Αρχικά, θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που βρίσκεται στο Νο1, καθώς θα είναι 36 ετών και 195 ημερών.

Παράλληλα, το διάστημα των πέντε ετών και 106 ημερών που μας χωρίζει από τις 4 Νοεμβρίου 2012, όταν και βρέθηκε για τελευταία φορά στο Νο1, είναι το μεγαλύτερο διάστημα που χωρίζει δυο ξεχωριστές παρουσίες τενίστας στην κορυφή.

Τέλος, το διάστημα των 14 ετών και 17 ημερών θα γίνει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ένας παίκτης βρέθηκε στο Νο.1 σε διαφορετικές περιπτώσεις. Για ποώτη φορά είχε βρεθεί στο Νο1 στις 2 Φεβρουαρίου 2004 και αυτό θα επαναληφθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2018.

"Το Νο1 στην ηλικία των 36, σχεδόν 37, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δεν μπορώ να το πιστέψω", είπε ανάμεσα σε άλλα ο Φέντερερ στην ειδική τελετή που διαδέχτηκε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Ρότερνταμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ