ΤΕΝΙΣ

Ξανά αντίπαλοι στον τελικό οι Ντελ Πότρο και Φέντερερ

Roger Federer of Switzerland, left, shakes hands with his opponent Juan Martin del Potro of Argentina after winning their men's semifinals match of the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Saturday, Oct. 14, 2017. (AP Photo/Andy Wong)
Roger Federer of Switzerland, left, shakes hands with his opponent Juan Martin del Potro of Argentina after winning their men's semifinals match of the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Saturday, Oct. 14, 2017. (AP Photo/Andy Wong) AP

Όπως συνέβη το 2012 και το 2013 ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και ο Ρότζερ Φέντερερ θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του τουρνουά της Βασιλείας.

Έναν μεγάλο τελικό από τα παλιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι οι φίλοι του τένις στο τουρνουά της Βασιλείας. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια επί ελβετικού εδάφους.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό του τουρνουά της Βασιλείας και ο Αργεντινός είχε επικρατήσει τόσο το 2012 όσο και το 2013! Συνολικά σε 23 αναμετρήσεις ο Φέντερερ μετρά 17 νίκες με τελευταία αυτή στη Σανγκάη, ενώ ο Ντελ Πότρο έχει έξι.

Ας δούμε όμως πως έφτασαν στον τελικό οι δύο μονομάχοι. Ο Ντελ Πότρο κατάφερε να επιβληθεί με 6-4, 6-4 επί του Τσίλιτς σε ένα κλειστό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το ματς είχε πάρα πολλά αβίαστα λάθη και ειδικά από την πλευρά του Τσίλιτς. Ο Αργεντινός παρά το γεγονός ότι ήταν φανερά κουρασμένος κατάφερε αρχικά να κρατήσει το σερβίς του στο 5-4 και στη συνέχεια να κάνει το κρίσιμο break στο δέκατο game του πρώτου σετ για να κάνει το 1-0 με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Ντελ Πότρο προηγήθηκε με 2-0 και 3-1, όμως ο Τσίλιτς αντέδρασε και έφερε το σετ στα ίσα με 3-3. Ο Κροάτης πίεσε όσο μπορούσε, έφτασε κοντά στο break στο δέκατο game όμως τελικά ο Αργεντινός άντεξε και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (29/10).

Στον έτερο ημιτελικό δεν είχαμε τόσο μεγάλο σασπένς αφού ο Ρότζερ Φέντερερ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Νταβίντ Γκοφάν. Ο Ελβετός ήταν καταιγιστικός στο παιχνίδι του και με 6-1, 6-2 πήρε εύκολα την πρόκριση στον τελικό.

Photo credits: AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ