ΤΕΝΙΣ

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Κοκκινάκης & Κύργιος

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Κοκκινάκης & Κύργιος

Τόσο ο Νικ Κύργιος, όσο και ο Θανάσης Κοκκινάκης έδειξαν τι αξίζουν απέναντι στον Άντι Μάρεϊ και στον Νόβακ Τζόκοβιτς αντίστοιχα, αλλά αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο να τους πάρουν σετ.

Διανύουμε την εποχή της κυριαρχίας του Big 4 (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Μάρεϊ), υπάρχει μια σειρά εξαιρετικών παικτών που ενθουσιάζουν το κοινό και εκμεταλλεύονται κάθε περιθώριο διάκρισης που αφήνουν οι τέσσερις κορυφαίοι τενίστες και πίσω τους υπάρχει μια νέα γενιά με τενίστες που μόλις ενηλικιώθηκαν.

Το Σάββατο (30/5) λοιπόν στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός έπαιξαν ο Άντι Μάρεϊ με τον Νικ Κύργιο και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον... προστατευόμενο του Μάρεϊ, τον Θανάση Κοκκινάκη. Οι... μεγάλοι φυσικά νίκησαν, αλλά οι... μικροί έκλεψαν την παράσταση.

Ο Κύργιος που ξεκίνησε το ματς φορώντας ανάποδα το καπέλο του, άλλωστε μεγάλωσε στην πόλη του Λέιτον Χιούιτ, έβαλε δύσκολα στον Μάρεϊ, πήρε ορισμένους εξαιρετικούς πόντους, αλλά ο Σκωτσέζος διατήρησε το αήττητο στο χώμα, επικρατώντας με 6-4, 6-2, 6-3. Αρκετή συζήτηση έχει γίνει για τη συμπεριφορά του 20χρονου Αυστραλού με ελληνικές ρίζες, αλλά δώδεκα μήνες νωρίτερα έπαιζε στο κυρίως ταμπλό με wild card, φέτος βρίσκεται στο Top30 έχοντας νικήσει τον Ράφα Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ και ενθουσιάζει το κοινό σε κάθε του εμφάνιση.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Κοκκινάκης & Κύργιος

Δεν έχει χάσει φέτος ο Μάρεϊ στο χώμα

Περίπου την ίδια ώρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε τον προβληματισμό να λύσει το "γρίφο" που λέγεται Θανάσης Κοκκινάκης. Οι δύο παίκτες προπονούνταν μαζί, αλλά δεν είχαν αναμετρηθεί ποτέ ξανά σε αγώνα. Ο Σέρβος χρειάστηκε ώρα για να "διαβάσει" το σερβίς του 19χρονου με καταγωγή από την Πελοπόννησο.

Ο 28χρονος Σέρβος νίκησε 6-4, 6-4, 6-4 για την 25η συνεχόμενη νίκη του, αλλά ο Κοκκινάκης έδειξε χαρακτήρα στην καλύτερη εμφάνιση του σε Grand Slam.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Κοκκινάκης & Κύργιος

Selfie με θεατή έβγαλε ο Τζόκοβιτς

Νωρίτερα, ο Μάριν Τσίλιτς, ο νικητής του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών και εκπρόσωπος της δεύτερης γραμμής των σταρ της ATP είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους "16" με νίκη 6-3, 6-2, 6-4 επί του Λεονάρντο Μαγερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ