ΤΕΝΙΣ

Καυγάς Κοκκινάκη με αντίπαλο

Καυγάς Κοκκινάκη με αντίπαλο

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Θανάσης Κοκκινάκης με τον Αμερικανό Ράιαν Χάρισον στη συνέχεια του επεισοδίου ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τον Σταν Βαβρίνκα (video).

"Βράζει το αίμα" των νεαρών παικτών της ATP. Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την εμπλοκή του ονόματος του στο επεισόδιο του Νικ Κύργιου με τον Σταν Βαβρίνκα ο Θανάσης Κοκκινάκης μπλέχτηκε σε καυγά, τον οποίο ως φαίνεται... ήθελε πολύ ο αντίπαλος του, ο Αμερικανός Ράιαν Χάρισον στα προκριματικά του Masters στο Σινσινάτι.

Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός αντέδρασε άσχημα σε σειρά επιθέσεων από τον Χάρισον κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σύμφωνα με τους "μάρτυρες" το δράμα ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου σετ όταν ο Κοκκινάκης εκνευρίστηκε με τον διαιτητή Μοχάμεντ Λαγιανί, γιατί είχε αλλάξει την απόφαση του για δύο διπλά λάθη σε ευκαιρίες για break.

Στον Χάρισον δεν άρεσε η στάση του Κοκκινάκη και ξεκίνησε να μιλάει άσχημα για τον αντίπαλο του και "για τα 37 τατουάζ και 23 σκουλαρίκια...". Ο Κοκκινάκης φοράει σκουλαρίκια, όπως και ο καλύτερος του φίλος, ο Νικ Κύργιος.

Στην ανάπαυλα ο διαιτητής αναγκάστηκε να τους χωρίσει, γιατί θα πιάνονταν στα χέρια. "Μην μου επιτίθεσαι μεγάλε, δεν είναι καθόλου cool", απάντησε ο δεξιόχειρας από την Αδελαΐδα. Ο Κοκκινάκης αποσύρθηκε στη συνέχεια στα αποδυτήρια, κάνοντας χρήση του δικαιώματος του να πάει στην τουαλέτα με τον Χάρισον να του φωνάζει " ολόκληρη η ομάδα σου είναι πραγματικά cool", αναφερόμενος μάλλον στον Κύργιο.

Μετά κόπων και βασάνων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νικητή τον Κοκκινάκη Νο124 στον κόσμο σε τρία σετ. Φυσικά υπήρξε θερμό κλίμα και στο φιλέ με τον διαιτητή να κατεβαίνει γρήγορα γρήγορα από την καρέκλα του.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Χάρισον προστέθηκε στο άρμα των χιλιάδων υποστηρικτών του Βαβρίνκα και φυσικά της Ντόνα Βέκιτς, το όνομα της οποίας διέσυραν τόσο ο Κύργιος, όσο και ο μεγαλύτερος αδερφός του.

" Είναι 19 χρονών. Αν θέλει να καυγαδίσουμε, θα τον "θάψω". Ο Βαβρίνκα θα έπρεπε να είχε ρίξει κάτω τον Κύργιο και εγώ θα έπρεπε να κάνω το ίδιο με αυτό το παιδί". Ο Χάρισον είναι 23 ετών. Ο Λαγιανί, ένας από τους καλύτερους διαιτητές, είπε πως κάτι τέτοιο δεν του έχει ξανασυμβεί στην καριέρα του.

Φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές δύσκολες στιγμές το επόμενο χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα το Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου το κοινό της Νέας Υόρκης είναι πολύ απαιτητικό και "δύσκολο" στη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Σταν Βαβρίνκα στο Μόντρεαλ ο Κύργιος είπε στον Ελβετό πως " ο Κοκκινάκης έχει κοιμηθεί με την κοπέλα σου", αναφερόμενος στην 19χρονη Βέκιτς. Τα ανοιχτά μικρόφωνα κατέγραψαν το σχόλιο του, ο Βαβρίνκα αποχώρησε τραυματίας από το ματς και προφανώς όταν ενημερώθηκε στο τέλος του αγώνα για το απαράδεκτο σχόλιο του 20χρονου, καταφέρθηκε εναντίον του αντιπάλου του, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.

Η ATP επέβαλε πρόστιμο 10.000 δολαρίων στον Κύργιο, ο τελευταίος ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αποδοκιμάστηκε από το καναδικό κοινό και έχασε τον επόμενο αγώνα του με τον Τζον Ίσνερ. Παράλληλα στο Σίδνεϊ ο αδερφός του, ο Χρήστος άφησε να εννοηθεί πως υπήρξε "σύρραξη" στα αποδυτήρια και συνέχισε λέγοντας πως "η Βέκιτς απόλαυσε τον Κοκκ", το παρατσούκλι του Κοκκινάκη με τον παραγωγό να τον κόβει στον αέρα για το άσεμνο σχόλιο του.

Η ένωση των επαγγελματικών παικτών είναι ενοχλημένη με τη συμπεριφορά του Κύργιου και αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά του Χάρισον, το ίδιο πιστεύουν για τον Κοκκινάκη. Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας έχει πολλή δουλειά με τρία μεγάλα ταλέντα που είναι ο Κύργιος, ο Κοκκινάκης και ο Μπερναρντ Τόμιτς.

Η "επαφή" Κοκκινάκη-Χάρισον στη μέση του αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ