ΤΕΝΙΣ

Κατρακύλα τουλάχιστον 226 θέσεων για τον Βαβρίνκα

Switzerland's Stan Wawrinka reacts as he plays Spain's Guillermo Garcia-Lopez during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Monday, May 28, 2018 in Paris. (AP Photo/Michel Euler)
Switzerland's Stan Wawrinka reacts as he plays Spain's Guillermo Garcia-Lopez during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Monday, May 28, 2018 in Paris. (AP Photo/Michel Euler) AP

Ο Σταν Βαβρίνκα ηττήθηκε στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός από τον Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ και αυτό θα τον οδηγήσει εκτός Τοπ-250 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κακή αγωνιστική κατάσταση του Στάνισλας Βαβρίνκα επιβεβαιώθηκε στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Ελβετός τενίστας ηττήθηκε με 6-2, 3-6, 4-6, 7-6(5), 6-3 από τον Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Ο Βαβρίνκα δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο και σίγουρα δεν θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο του από το Τοπ 250 για πρώτη φορά μετά τις 11 Αυγούστου του 2003! Στην επόμενη παγκόσμια κατάταξη ο Ελβετός τενίστας θα βρίσκεται στην καλύτερη των περιπτώσεων στη 256η θέση αφού απόλεσε και το τελευταίο μεγάλο μαξιλαράκι βαθμών που τον κρατούσε στην κορυφαία τριαντάδα.

Για την ακρίβεια ο Βαβρίνκα θα χάσει τους 1190 από τους 1200 βαθμούς που αντιστοιχούν στην περσινή του συμμετοχή στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και με δεδομένο ότι από πέρσι τον Αύγουστο όταν και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου δεν έχει πετύχει τίποτα το αξιόλογο θα μείνει μόλις με 210 βαθμούς! Μάλιστα, είναι πιθανό να βρεθεί ακόμα πιο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη αφού υπάρχουν αθλητές που μπορούν να τον προσπεράσουν!

Φυσικά, το σημαντικότερο για τον Ελβετό είναι να επανέλθει από τον τραυματισμό του και να μπορέσει να παίξει στο γνωστό του επίπεδο. Βέβαια, σε αυτό δεν έχει σύμμαχο τον εαυτό του αφού πλέον είναι 33 ετών.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ