ΤΕΝΙΣ

"Καθάρισε" τον Μάγιερ ο Ναδάλ, σούπερ ανατροπή ο Τσονγκά

Spain's Rafael Nadal celebrates a point win over Argentina's Leonardo Mayer during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's Rafael Nadal celebrates a point win over Argentina's Leonardo Mayer during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open, αποκλείοντας τον Λεονάρντο Μάγιερ. Σπουδαία πρόκριση και για τον Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά.

Έχει πάει ορεξάτος ο Ραφαέλ Νσδάλ στο Australian Open και φαίνεται. Ο Ισπανός τενίστας απέκλεισε στα τρία σετ τον Λεονάρντο Μάγιερ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Ισπανός, Νο1 στην παγκοσμια κατάταξη, διατήρησε το αήττητό του απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο και για 12η φορά στην ιστορία του πέρασε στους "32" του Open στα courts της Μελβούρνης.

Ο Ναδάλ πήρε τα σετ με 6-3, 6-4, 7-6 (4), για να φτάσει στην πρόκριση, γνωρίζοντας αντίσταση μόνο στο τρίτο σετ, το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον ίδιο το γεγονός πως δεν έχασε καμία φορά το σερβίς του.

Την Παρασκευή (19/1), ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, θα αντιμετωπίσει τον Νταμίρ Ντζουμχούρ. Ο 25χρονος Βόσνιος, Νο28 στο ταμπλό, επικράτησε του Τζον Μίλμαν με 7-5, 3-6, 6-4, 6-1. Όταν ο "Rafa Power" είχε ανταμώσει ξανά με τον συγκεκριμένο τενίστα το 2016 στον β' γύρο του Miami Masters, είχε εγκαταλείψει.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΝΓΚΑ

Εξάλλου, σε ένα εκπληκτικό ματς που κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά απέκλεισε τον Ντένις Σαποβάλοβ, επιστρέφοντας μάλιστα από το 5-2 στο τελευταίο σετ, για να αφήσει εκτός τον 18χρονο Καναδό, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 32χρονος Γάλλος επικράτησε με 3-6, 6-3, 1-6, 7-6 (4), 7-5, σε μια αναμέτρηση που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες. Προκρίθηκε για 10η συνεχόμενη φορά στον 3ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam και θα προσπαθήσει να προκριθεί για 6η συνεχόμενη στους "16", παίζοντας με το νικητή του ζευγαριού Κύργιος - Τροΐτσκι. Τέλος, ο Μάριν Τσίλιτς με 20 άσους και 40 winners απέκλεισε τον Ζοάο Σόουζα με 6-1, 7-5, 6-2.

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ