ΤΕΝΙΣ

Κατέκτησε το Roland Garros η Οσταπένκο!

Latvia's Jelena Ostapenko celebrates winning the women's final match of the French Open tennis tournament against Romania's Simona Halep in three sets 4-6, 6-4, 6-3, at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Saturday, June 10, 2017. (AP Photo/Christophe Ena)
Latvia's Jelena Ostapenko celebrates winning the women's final match of the French Open tennis tournament against Romania's Simona Halep in three sets 4-6, 6-4, 6-3, at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Saturday, June 10, 2017. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Η Οσταπένκο επιβλήθηκε με 4-6, 6-4, 6-3 επί της Χάλεπ στον τελικό του Roland Garros και έγινε η πρώτη Λετονή που καταφέρνει να κατακτήσει τίτλο Grand Slam!

Στον ημιτελικό όλοι έλεγαν ότι έκανε ένα δώρο γενεθλίων στον εαυτό της αφού την περασμένη Πέμπτη έκλεισε τα είκοσι της χρόνια. Ωστόσο, μάλλον το δώρο έγινε σήμερα (10/6). Η Γέλενα Οσταπένκο μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση κατέκτησε το Roland Garros απέναντι στη Σιμόνα Χάλεπ με 4-6, 6-4, 6-3.

Η 20χρονη Λετονή βρέθηκε πίσω με 0-1 σετ και 0-3 games στο δεύτερο, ωστόσο στη συνέχεια περιόρισε τα αβίαστα λάθη της και έγραψε ιστορία!

Έγινε η πρώτη Λετονή που κατακτά τίτλο σε Grand Slam τουρνουά και παράλληλα κατάφερε να φτάσει στη νίκη έχοντα 54(!!!) αβίαστα λάθη απέναντι στα μόλις 10 της Χάλεπ. Η Οσταπένκο είναι δεδομένο ότι εάν συνεχίσει έτσι θα μας απασχολήσει σύντομα στο μέλλον αφού πρόκειται για μία αθλήτρια που πριν ξεκινήσει το τουρνουά ήταν στο Νο 47 της Παγκόσμιας Κατάταξης και πλέον θα μπει σίγουρα στο Τοπ 20!

Latvia's Jelena Ostapenko reacts as she defeats Romania's Simona Halep in their final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Saturday, June 10, 2017 in Paris. Ostapenko won 4-6, 6-4, 6-3. (AP Photo/David Vincent)
Latvia's Jelena Ostapenko reacts as she defeats Romania's Simona Halep in their final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Saturday, June 10, 2017 in Paris. Ostapenko won 4-6, 6-4, 6-3. (AP Photo/David Vincent) AP

Ο αγώνας: Ο τελικός ξεκίνησε με δύο διαδοχικά break. Η Οσταπένκο έκανε πρώτη για να απαντήσει στο αμέσως επόμενο η Χάλεπ. Μάλιστα, η Ρουμάνα κράτησε στη συνέχεια το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-1. Το ίδιο έπραξε και η Οσταπένκο με τη νεαρή Λετονή να κάνει στη συνέχεια νέο break για να προηγηθεί με 3-2! Η Χάλεπ απάντησε και πάλι με τον ίδιο τρόπο και κρατώντας το σερβίς της στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-3, για να ισοφαρίσει η Οσταπένκο σε 4-4. Στα επόμενα δύο game του πρώτου σετ η Χάλεπ εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη της Οσταπένκο και έτσι έκανε το 1-0 με 6-4. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λετονή έκανε 23 αβίαστα λάθη στο πρώτο σετ!

Στο δεύτερο σετ η Σιμόνα Χάλεπ, έχοντας και το ψυχολογικό προβάδισμα προηγήθηκε με 3-0 στα games και όλα έδειχναν ότι θα τελείωνε τον τελικό. Όλοι λογάριαζαν όμως χωρίς την Οσταπένκο. Η πιτσιρίκα από τη Λετονία άρχισε να τρέχει την Ρουμάνα η οποία κουράστηκε και με εξαιρετικά forehand κατέκτησε έξι από τα επτά επόμενα game για να φτάσει στο 1-1 με 6-4. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τρίτο σετ. Εκεί η Χάλεπ κατάφερε να προηγηθεί με 3-1, αλλά στη συνέχεια και πάλι η Οσταπένκο πήρε πέντε συνεχόμενα game για να ολοκληρώσει το θρίαμβο της στο Rolan Garros.

Οι αριθμοί πίσω από τον άθλο της Οσταπένκο:

1) Η Οσταπένκο κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο γυναικών στο Roland Garros. Μάλιστα, πριν μετρούσε τρεις χαμένους τελικούς! Η τελευταία που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο ήταν η Μπάρμπαρα Τζόρνταν το 1976 στο Αυστραλιανό Όπεν.

2) Η Οσταπένκο κατέκτησε το Roland Garros στην όγδοη συμμετοχή της Grand Slam. Η μοναδική που το είχε καταφέρει σε λιγότερες συμμετοχές ήταν η Μαρία Σαραπόβα το 2004, η οποία κατέκτησε το Γουίμπλεντον στην έβδομη συμμετοχή της.

3) Η Οστεπένκο έγινε η πρώτη Λετονή που κατέκτησε τίτλο σε Grand Slam.

4) Ο τελευταίος αθλητής που κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Roland Garros ήταν ο Γκουστάβο Κουέρτεν. Κατέκτησε τον τίτλο στις 8 Ιουνίου του 1997, ημέρα που γεννήθηκε η Οσταπένκο.

Τα στατιστικά του τελικού:

Κατέκτησε το Roland Garros η Οσταπένκο!
Κατέκτησε το Roland Garros η Οσταπένκο!

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena / David Vincent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ