ΤΕΝΙΣ

Κατέκτησε το Davis cup η Μεγάλη Βρετανία

Κατέκτησε το Davis cup η Μεγάλη Βρετανία

Με οδηγό τον Άντι Μάρεϊ, που ξέσπασε σε κλάματα μετά τον νικηφόρο του αγώνα με τον Γκοφίν, η Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε το Davis Cup μετά από 79 χρόνια. (VIDEO)

Τα τελευταία χρόνια το κυνήγησαν αρκετά και επιτέλους το κατάφεραν. Οι Βρετανοί με τον Άντι Μάρεϊ να δίνει τον καλύτερο του εαυτό επικράτησαν με 3-1 στον τελικό επί των Βέλγων και επέστρεψαν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1936.

Μετά τη μεγάλη νίκη στο διπλό η Μεγάλη Βρετανία ήθελε μόνο μία νίκη στα δύο σημερινά παιχνίδια για να φτάσει την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Άντι Μάρεϊ όμως ήθελε να τελειώσει με την υπόθεση τίτλος από τον πρώτο αγώνα. Έτσι, στην αναμέτρησή του με τον Γκοφίν επιβλήθηκε με 6-3, 7-5, 6-4 και χάρισε στη χώρα του το Davis Cup. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί ο Μάρεϊ έδωσε σκληρή μάχη και έκανε το πρώτο break στο 6ο game και προηγήθηκε με 4-2, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μια μεγάλη μονομαχία. Ο Γκοφίν τα έδωσε όλα, κράτησε το σερβίς του και ο Μάρεϊ έφτασε στο 11ο game για να κάνει το break και τελικά να κατακτήσει το σετ με 7-5. Στο τρίτο σετ ο Σκωτσέζος δεν γινόταν να χάσει και με 6-4 έκανε το 3-0 και πανηγύρισε με δάκρυα χαράς τη μεγάλη του νίκη.

Φυσικά, ο Μάρεϊ είχε και το μεγαλύτερο μέρος σε αυτή την επιτυχία των Βρετανών. Κέρδισε σε οκτώ αγώνες στο μονό και σε τρεις στο διπλό και ήταν ο παίκτης που κουβάλησε πάνω του το μεγαλύτερο ψυχολογικό βάρος.

ΒΕΛΓΙΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 1-2

Γκοφίν - Έντμουντ 3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-0

Μπέμελμανς - Α. Μάρεϊ 3-6, 2-6, 5-7

Γκοφίν / Νταρσίς - Α. Μάρεϊ. / Τζ. Μάρεϊ 4-6, 6-4, 3-6, 2-6

Κυριακή:

Γκοφίν - Α. Μάρεϊ 6-3, 7-5, 6-4

Δείτε τον τελευταίο πόντο και τους πανηγυρισμούς των Βρετανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ