ΤΕΝΙΣ

Καταιγιστικός Ναδάλ και στο Πεκίνο

Rafael Nadal of Spain poses with the winner's trophy after beating Nick Kyrgios of Australia in the men's singles championship match in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Sunday, Oct. 8, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Ναδάλ (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Ο Ραφαελ Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με συνοπτικές διαδικασίες επιβλήθηκε με 6-2, 6-1 επί του Νικ Κύργιου και κατέκτησε το China Open μετά από 12 χρόνια.

Το 2005 ο Ράφα Ναδάλ είχε επικρατήσει στον τελικό επί του Γκιγιέρμο Κορία κατακτώντας για πρώτη φορά το China Open. Για να ξαναφύγει με το χαμόγελο στα χείλη από το Πεκίνο χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια.

Ο 31χρονος πια σπουδαίος τενίστας επιβλήθηκε με 6-2, 6-1 επί του Νικ Κύργιου για να κατακτήσει το 75ο τίτλο του.

Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης αφού ο Ναδάλ ήταν καταιγιστικός και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη μέτρια μέρα του αντιπάλου του και έφτασε με άνεση στην επικράτηση. Στο πρώτο σετ ο Κύργιος άντεξε μέχρι το 2-2 και ακολούθησαν τέσσερα αναπάντητα game για τον Ισπανό, ενώ στο επόμενο ο Ναδάλ έσωσε δύο break point και εκεί τελείωσε ψυχολογικά τον αντίπαλο του.

Πλέον μετά και από αυτή την κατάκτηση του τροπαίου, το έκτο του μέσα στη σεζόν, κατάφερε να κάνει ένα βήμα παραπάνω για να τελειώσει τη σεζόν στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Photo credits: AP Photo/Mark Schiefelbein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ