ΤΕΝΙΣ

Κανονικά ο Φέντερερ στο Davis Cup

Κανονικά ο Φέντερερ στο Davis Cup

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Γκαέλ Μονφίς θα αναβιώσουν την Παρασκευή (21/11) τον συναρπαστικό αγώνα τους στη Νέα Υόρκη. "Το σημαντικό είναι πως μπορώ να αγωνιστώ", είπε ο Φέντερερ.

Στο εντυπωσιακό κέντρο εμπορίου της Λιλ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τελικού του Davis Cup ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελβετία.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμένα στον Ρότζερ Φέντερερ, πέντε μέρες μετά την αποχώρηση του στον τελικό της ATP, εξαιτίας ενοχλήσεων στην πλάτη.

Ο 33χρονος Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη δεν άνοιξε τα χαρτιά του όταν ρωτήθηκε αν έκανε ένεση κορτιζόνης για να καταφέρει να αγωνιστεί: " Προφανώς αν βγαίνω έξω στο κορτ, σημαίνει πως μπορώ να αγωνιστώ. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Θα δούμε αύριο (Παρασκευή) τι θα γίνει. Μόνο ο αγώνας θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις. Είμαι ευχαριστημένος γιατί μπορώ να αγωνιστώ".

Τον τελικό θα ανοίξουν την Παρασκευή (21/11) ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα και ο Σταν Βαβρίνκα στο χωρητικότητας 27.000 θέσεων "Σταντ Μορουά", το οποίο μεταμορφώθηκε από γήπεδο ποδοσφαίρου σε γήπεδο τένις σε 48 ώρες.

Τη σκυτάλη θα πάρουν ο Γκαέλ Μονφίς με τον Φέντερερ δύο μήνες μετά τον συναρπαστικό προημιτελικό στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Ελβετό να αναδεικνύεται νικητής σε πέντε σετ. Ο Μονφίς ζήτησε από τους θεατές να δημιουργήσουν " μια τρελή ατμόσφαιρα".

Το Σάββατο (22/11) θα πάρουν τη σκυτάλη οι παίκτες του διπλού, ο Ζουλιέν Μπενετό με τον Ρισάρ Γκασκέ με αντιπάλους τους Μάρκο Κιουντινέλι και Μιχαέλ Λαμέρ.

Την Κυριακή (23/11) θα πέσει η αυλαία με τους αγώνες Τσόνγκα-Φέντερερ και Μονφίς-Βαβρίνκα. Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ