ΤΕΝΙΣ

"Κάηκε" το Ζάγκρεμπ

"Κάηκε" το Ζάγκρεμπ

Οι Κροάτες βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη νίκη του Μάριν Τσίλιτς στο US Open, ενώ το όνομα του Κέι Νισικόρι θα δοθεί σε νεογέννητα παιδιά (video).

Είναι τρελοί οι Κροάτες που πανηγύρισαν το θρίαμβο του Μάριν Τσίλιτς σε δρόμους και πλατείες, ανάβοντας καπνογόνα και φωνάζοντας συνθήματα; Όχι βέβαια. Σε εμάς φαίνεται παράξενο, αλλά σε αυτές τις χώρες που υπάρχει μεγάλη παράδοση πανηγυρίζουν όχι μόνο τις επιτυχίες στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, αλλά στο πόλο, στο χάντμπολ, στον στίβο, στο αλπικό σκι και φυσικά στο τένις.

Χιλιάδες κάτοικοι του Ζάγκρεμπ, στην πόλη που έμαθε να παίζει τένις ο Τσίλιτς, ξενύχτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, πίνοντας στην υγεία του νέου Κροάτη ήρωα.

Μεγάλο γλέντι έγινε και στη γενέτειρα του Τσίλιτς, την πόλη Μεντζουγκόργιε στη Βοσνία, όπου η οικογένεια του είχε καλέσει 300 άτομα για να παρακολουθήσουν τον τελικό.

Ο ίδιος ο Τσίλιτς προσπαθούσε εναγωνίως να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο με την οικογένεια του πίσω στην Κροατία, αλλά δεν είχε σήμα. " Για την ακρίβεια είχαν ξεκινήσει να το γλεντάνε μετά τον προημιτελικό, έκαναν πάρτι και περνούσαν καλά. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους, για να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη. Ό,τι έχουν κάνει για εμένα".

"Κάηκε" το Ζάγκρεμπ

Εν τω μεταξύ στην Ιαπωνία ο Κέι Νισικόρι είναι έτοιμος να αντικαταστήσει τον γυμναστή Κοχέι Ουτσιμούρα, τον κολυμβητή Κοσούκε Κιτατζίμα και μια σειρά από παίκτες του μπέιζμπολ στην καρδιά του κοινού. Πόσοι είπαν πως " θα δώσω στο παιδί μου το όνομα του Κέι".

Στη γενέτειρα του, την πόλη Ματσούε οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο για να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη την προσπάθεια του Νισικόρι να γίνει ο πρώτος Ασιάτης νικητής σε Grand Slam. Πήγαν ώρες πριν από το πρώτο σερβίς (σ.σ. στις 6 το πρωί ξεκινούσε ο τελικός σε ώρα Ιαπωνίας) για να πιάσουν μια από τις 900 θέσεις.

"Κάηκε" το Ζάγκρεμπ

Ο Νισικόρι έφυγε από την Ιαπωνία σε μικρή ηλικία για να καταφέρει να γίνει επιτυχημένος επαγγελματίας τενίστας. Για τους κατοίκους της πόλης Ματσούει ο Κέι είναι ο Κέι-Κουν, ένα από τα δικά της παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ