ΤΕΝΙΣ

Ιστορική ήττα ο Ναδάλ

Ιστορική ήττα ο Ναδάλ

Ο Φάμπιο Φονίνι νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Ναδάλ δεν περιμένει να διατηρήσει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη (video).

Ο Φάμπιο Φονίνι έχει πολλά στραβά πάνω του. Είναι ασταθής στην απόδοση του με... ύποπτα αποτελέσματα, ασεβής στο κορτ, αλλά ξέρει να παίζει τένις στο χώμα.

Ο Ιταλός λοιπόν πήρε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, επικρατώντας με 1-6, 6-2, 7-5 του Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του "Rio Open". Στον τελικό θα παίξει με τον Νταβίδ Φερέρ

Με ένα υπέροχο match point ο Φονίνι Νο28 στην παγκόσμια κατάταξη δήλωσε μεταξύ άλλων " νίκησα τον καλύτερο παίκτη σε αυτή την επιφάνεια". Ο Ναδάλ έχασε για πρώτη φορά ημιτελικό σε χωμάτινο τουρνουά, έτρεχε ένα σερί 52-0!

Ιστορική ήττα ο Ναδάλ

Η ήττα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα χάνει τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα χωμάτινα τουρνουά πλην του σημαντικότερου βέβαια, στο Ρολάν Γκαρός. Είχε μόλις 15 ώρες για να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά τη νίκη του στον προηγούμενο γύρο. Κι αν παλιότερα αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, ο Ναδάλ είναι 28 χρονών και με επιβαρυμένα γόνατα, συν όλους τους άλλους τραυματισμούς (Θυμηθείτε το γράφημα).

Ο Ναδάλ παραμένει δίχως τίτλο μετά την 8η Ιουνίου 2014 όταν κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός για ένατη φορά. "Περιμένω να χάσω θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τους επόμενους μήνες", είπε ο Ναδάλ, Νο3 στον κόσμο.

Unfair του εκνευρισμένου Ναδάλ αποτελεί η "απειλή" του προς τον διαιτητή, Κάρλος Μπερνάρντες πως " θα ζητήσω να μη διευθύνεις στους επόμενους αγώνες μου".

Tα highlights του αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ