ΤΕΝΙΣ

Ιστορία ο Τζόκοβιτς ή Νο2 ο Φέντερερ

Ιστορία ο Τζόκοβιτς ή Νο2 ο Φέντερερ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει την ευκαιρία απόψε να γίνει ο μοναδικός που θα έχει κατακτήσει και τους εννιά τίτλους της σειράς ATP World Tour Masters 1000. Ο Ρότζερ Φέντερερ θέλει να τον αποφύγει μέχρι τον τελικό του Όπεν των ΗΠΑ. Ο καθένας τους βρίσκεται μια νίκη μακριά.

Η πόλη Μέισον στο Σινσινάτι δεν έχει πολλά να δει και να κάνει κανείς, δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό. Αυτό αλλάζει κάθε χρόνο τον Αύγουστο με τον ερχομό των σταρ του τένις. Το Masters στο Σινσινάτι ανήκει στην αμερικανική ομοσπονδία τένις, ίσως για αυτό διατηρεί τη θέση του ως το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν από το Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Απόψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να γράψει ιστορία στο Masters του Σινσινάτι. Θέλει να γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει στην κατοχή του τουλάχιστον από έναν τίτλο στα εννιά μεγάλα τουρνουά της ATP, να συμπληρώσει δηλαδή το Golden Masters. Ο Σέρβος έχει 8/9 και κάθε χρόνο αποτυγχάνει στο Σινσινάτι, έχοντας τέσσερις χαμένους τελικούς.

Αντίπαλος του στον τελικό θα είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, ένας παίκτης με έξι νίκες στο Σινσινάτι από το 2005 μέχρι το 2014. Ο 34χρονος δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και στη Ρώμη, αλλά απόψε δεν τον ενδιαφέρει αυτή η παράλειψη στην στατιστική. Θέλει όχι μόνο μια νίκη απέναντι στον Τζόκοβιτς μετά το χαμένο τελικό στο Γουίμπλεντον, αλλά τον τίτλο που θα του δώσει αρκετούς βαθμούς ώστε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο κυρίως ταμπλό του Όπεν των ΗΠΑ που ξεκινάει στο τέλος του μήνα στη Νέα Υόρκη.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Άντι Μάρεϊ θα παραμείνει στο Νο2 και θα αποφύγει τον Τζόκοβιτς μέχρι και τον τελικό στο γήπεδο "Άρθουρ Ας". Αυτό το θέλει και ο Φέντερερ με την προϋπόθεση βέβαια πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Τζόκοβιτς θα φτάσουν στο παιχνίδι τίτλου.

Ο Φέντερερ επικράτησε 6-4, 7-6 (8-5) του Μάρεϊ στον ημιτελικό. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε τρία σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ουκρανού Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοβ. Τζόκοβιτς και Φέντερερ έχουν από 20 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Σέρβο να προηγείται με 4-1 (νίκες σε Ίντιαν Γουέλς, Ρώμη, Γουίμπλεντον και ήττα στο Ντουμπάι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ