ΤΕΝΙΣ

Ιστορία ο Μάρεϊ, ιστορία ο Ρόμπσον

Ιστορία ο Μάρεϊ, ιστορία ο Ρόμπσον

Η 18χρονη Λόρα Ρόμπσον έγινε η πρώτη Βρετανίδα σε τελικό επαγγελματικού τουρνουά γυναικών μετά από 22 χρόνια!

Αργά ή γρήγορα ο Άντι Μάρεϊ θα κατακτούσε ένα Grand Slam τουρνουά. Ο Σκωτσέζος τα κατάφερε στη Νέα Υόρκη κι ενώ προηγήθηκε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μάρεϊ κέρδισε και ένα αργυρό μετάλλιο στο μικτό διπλό με παρτενέρ την Λόρα Ρόμπσον. Η 18χρονη πρώην κάτοχος του Γουίμπλεντον στα τζούνιορ έκανε πραγματικό κατόρθωμα στην Κίνα.

Αφού πρώτα πέρασε στις "16" του US Open με νίκες επί της Κιμ Κλάιστερς και της Λι Να, η Ρόμπσον πέρασε στον τελικό του τουρνουά της Γκουανγκτσού.

Η γεννημένη στην Αυστραλία από Αυστραλούς γονείς τενίστρια έγινε η πρώτη Βρετανίδα που θα αγωνιστεί σε τελικό τουρνουά της WTA μετά από 22 χρόνια!

Ατυχώς τη μετάδοση του αγώνα της Ρόμπσον με τη Ρουμάνα Σοράνα Κιρστέα δεν έκανε η Τζο Ντιούρι, η τελευταία Βρετανίδα που έπαιξε σε τελικό (σ.σ. το 1990 στο Ρόουντ Άιλαντ, αλλά έχασε από την Αράντσα Σάντσες-Βικάριο).

Η τελευταία "βρετανική" νίκη σε τουρνουά ήρθε το 1988 από τη Σάρα Γκόμερ σε ένα μικρό τουρνουά στο Άπτος της Καλιφόρνια.

Η Ρόμπσον θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Σου-Γουέι Χσιέχ από την Κινεζική Ταϊπέι. Ο Μάρεϊ είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της και μετά τη νίκη επί της Κλάιστερς, δήλωσε πως η Ρόμπσον μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ