ΤΕΝΙΣ

Ισοφάρισε το ρεκόρ του Κόνορς ο Ναδάλ, "πάρτι" για Σαραπόβα!

Spain's Rafael Nadal returns a shot against Italy's Simone Bolelli during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Tuesday, May 29, 2018. (AP Photo/Michel Euler)
Spain's Rafael Nadal returns a shot against Italy's Simone Bolelli during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Tuesday, May 29, 2018. (AP Photo/Michel Euler) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πήρε πανεύκολα την πρόκριση απέναντι στον Ρισάρντ Γκασκέ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς με 233 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις. Εύκολα η Μαρία Σαραπόβα στον επόμενο γύρο.

Ο Ρισάρντ Γκασκέ ήταν εύκολο εμπόδιο για τα μέτρα του Ραφαέλ Ναδάλ και δεν μπορούσε να τον προβληματίσει ο Ισπανός απώλεσε μόλις επτά γκέιμς και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Γάλλου, φτάνοντας απέναντί του τις 16 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς με 233 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, ο Ναδάλ επικράτησε με 6-3, 6-2, 6-2, για να κάνει άλλο ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Roland Garros, φτάνοντας τα 11 στο Παρίσι και προς την παραμονή του στο Νο1 της ATP.

Με τη σημερινή νίκη του, βελτίωσε το ρεκόρ του στο Roland Garros σε 83-2. Αυτό σημαίνει πως ισοφάρισε το 3ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, αυτό του Κόνορς και πλέον βρίσκεται πίσω μόνο απ' αυτά των Ρότζερ Φέντετερ (332) και Νόβακ Τζόκοβιτς (243).

Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μαξιμιλιάν Μάρτετερ. Αν τον αποκλείσει, θα φτάσει και τις 900 νίκες καριέρας στο tour, κάτι που μόνο τέσσερις παίκτες έχουν καταφέρει στο παρελθόν (Κόνορς, Φέντερερ, Λεντλ, Βίλας).

Ο Μάρτετερ για πρώτη φορά μπήκε στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam. Ο 22χρονος Γερμανός έχει χάσει μόνο ένα σετ μέχρι τώρα, από το Νο24 του ταμπλό, Ντένις Σαποβάλοβ, ενώ σήμερα (2/6) απέκλεισε τον Γιούργκεν Ζοππ με 6-2, 6-1, 6-4.

O Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Άλμπερτ Ράμος Βινόλας και επέστρεψε στη φάση των "16" του Roland Garros, μετά από 6 χρόνια! Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που δεν έχασε σετ από τον Μπόρνα Κόριτς.

Εξάλλου, ο Ιταλός, Φάμπιο Φονίνι, νίκησε στα πέντε σετ τον Κάιλ Έντμουντ και επέστρεψε στον 4ο γύρο του Roland Garros ύστερα από επτά χρόνια. Έπειτα από 3 ώρες και 34 λεπτά, επιβλήθηκε με 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΠΟΒΑ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι του 3ου γύρου η Μαρία Σαραπόβα, η οποία απέκλεισε εύκολα την Καρολίνα Πλίσκοβα και έδειξε έτοιμη για μεγάλη πορεία στο φετινό Roland Garros. Η Ρωσίδα επιβλήθηκε της Τσέχας με 6-2, 6-1 σε λιγότερο από μια ώρα.

Για 12η φορά στην καριέρα της θα παίξει στον 4ο γύρο του Roland Garros η Σαραπόβα, η οποία είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Παρίσι το 2012 και το 2014, ενώ ήταν φιναλίστ το 2013 και ημιφιναλίστ το 2007 και το 2011.

H Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στον κόσμο, κέρδισε τα οκτώ τελευταία games της αναμέτρησής της με την Αντρέα Πέτκοβιτς και έφτασε τις 20 νίκες στο Roland Garros, για να μπει για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια στη δεύτερη εβδομάδα του παρισινού Slam.

Η Ανέτ Κονταβέιτ κέρδισε δυο tie-break κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα και σταμάτησε το σερί των 13 διαδοχικών νικών της Τσέχας, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του Roland Garros. Εκεί θα βρίσκεται και η Ισπανίδα, Γκαρμπίν Μουγκουρούθα.

AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ