ΤΕΝΙΣ

Ήττα στον τελικό για τον Τσιτσιπά

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Μπροστά σε ένα εχθρικό, ειδικά για τα επίπεδα του τένις, κοινό ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-2, 7-6 (8) από τον Κορεντάν Μουτέ στον τελικό του Challenger της Μπρεστ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε για να πάρει το δεύτερο τίτλο του σε Challenger όμως τελικά ηττήθηκε από τον Κορεντάν Μουτέ με 6-2, 7-6 (8) στο τουρνουά της Μπρεστ. Ο Γάλλος επικράτησε δίκαια επί του Έλληνα τενίστα, ωστόσο δεν γίνεται να μη σταθούμε στους θεατές του αγώνα.

Οι Γάλλοι έκαναν ότι μπορούσαν για να ενισχύσουν τον συμπατριώτη τους και παράλληλα, έφτασαν στο σημείο να γιουχάρουν τον Στέφανο Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αρκετά προβλήματα με το σερβίς του Μουτέ και δεν μπορούσε να επιστρέψει σωστά. Ο αριστερόχειρας Γάλλος σημάδευε πάντοτε την εξωτερική πλευρά κάτι που στη συνέχεια του έδινε πλεονέκτημα παίρνοντας εύκολους πόντους. Έτσι, ήρθε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μία μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στους δύο αθλητές η οποία και κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς θα μπορούσε να είχε κατακτήσει το σετ και να ξαναμπεί στο ματς, όμως κατάφερε ο Μουτέ να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει εκείνος τη νίκη.

Φυσικά, η ήττα στον τελικό δεν σημαίνει τίποτα για τον Έλληνα τενίστα ο οποίος τη Δευτέρα θα κάνει νέα άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στον Νο 89.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ