ΤΕΝΙΣ

Η Σερένα των 2.047.000$

Η Σερένα των 2.047.000$

Τενίστρια των μεγάλων τελικών η Σερένα Γουίλιαμς νίκησε τη Σιμόνα Χάλεπ στη Σιγκαπούρη και ισοφάρισε τον αριθμό τίτλων της Στέφι Γκραφ (video).

Μια περίεργη εβδομάδα σε μια αξιοπερίεργη χρονιά για τη Σερένα Γουίλιαμς. Επτά ημέρες πριν ξεκινήσει να προπονείται ξανά μετά τον τραυματισμό της στο γόνατο στο Πεκίνο και τέσσερις μετά τη μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα της, η 33χρονη Αμερικανίδα όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά στην παγκόσμια κατατάξη, αλλά να νικήσει στον τελικό της Σιγκαπούρης και να εισπράξει τη μεγαλύτερη επιταγή στο γυναικείο τένις (2.047.000 δολάρια)

Η Γουίλιαμς επικράτησε με 6-3, 6-0 της Σιμόνα Χάλεπ στον τελικό της Σιγκαπούρης, για να γίνει η τρίτη τενίστρια με πέντε τίτλους στο τουρνουά των κορυφαίων. Πέντε τίτλους έχει η Γκραφ, ενώ προηγείται φυσικά η Μαρτίνα Ναβρατίτλοβα με οκτώ τίτλους.

Η Χάλεπ είχε νικήσει τη Σερένα στη φάση των ομίλων και μάλιστα χάρη στη... βοήθεια της Ρουμάνας είχε προκριθεί. Σήμερα ήταν αμείλικτη, κερδίζοντας τα 11 από τα 12 τελελευταία γκέιμ για να κρατήσει στα χέρια της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο που φέρει το όνομα της Μπίλι Τζιν Κινγκ.

Με 25 winners η Γουίλιαμς επιτέθηκε το δεύτερο σερβίς της αντιπάλου της και χρησιμοποίησε την αθλητικότητα της για να ανέβει στο φιλέ και να πάρει πόντους και από εκεί.

Στην πρώτη της παρουσία η Χάλεπ έφτασε μέχρι τον τελικό, επιβεβαιώνοντας την εκπληκτική χρονιά που έχει κάνει. Το 2015 θα τη βρει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα, οπότε δεν μπορώ να μην είμαι τόσο δυστυχισμένη που έχασα. Συγχαρητήρια Σερένα, είσαι η καλύτερη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ