ΤΕΝΙΣ

Η Πέτρα που λάμπει στο Γουίμπλεντον

Η Πέτρα που λάμπει στο Γουίμπλεντον

Η Πέτρα Κβίτοβα ήταν η νικήτρια στο μεγάλο τελικό των γυναικών στο Γουίμπλεντον, επικρατώντας με 6-3, 6-0 της πρωτοεμφανιζόμενης Καναδής Εζενί Μπουσάρ (videos).

Οι γονείς της Πέτρα Κβίτοβα είχαν χάσει τον τελικό του 2011 στο Γουίμπλεντον, αλλά η κόρη τους, τους έκανε το χατίρι να κερδίσει για δεύτερη φορά στο "All England Club".

Η Τσέχα πρώην Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε στον τελικό των γυναικών, επικρατώντας με 6-3, 6-0 της 20χρονης Καναδής Εζενί Μπουσάρ.

Η 24χρονη αριστερόχειρας που θα ανέβει στο Νο4 απλά κυριάρχησε στο κεντρικό κορτ υπό το επιδοκιμαστικό βλέμμα της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα που χάρηκε ξανά για την επιτυχία μιας τενίστριας που προέρχεται από τη γενέτειρα της.

Η Κβίτοβα σηκώνει το τρόπαιο

Η Κβίτοβα που κινδύνευσε να αποκλειστεί από τη Βένους Γουίλιαμς στον 3ο γύρο δεν είχε ουσιαστικά αντίπαλο στον τελικό. Μόλις 55 λεπτά χρειάστηκε για να ξεπεράσει το εμπόδιο της δημοφιλούς Μπουσάρ που δεν κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Με 28 winners και το 82% των κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς η Κβίτοβα επικράτησε σε ένα μονοδιάστατο τελικό.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε πόντο πόντο τον τελικό

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της γιατί τα χρόνια που ακολούθησαν μετά την πρώτη νίκη της το 2011, δεν ήταν εύκολα και δεν κατέκτησε σειρά τίτλων στο Γουίμπλεντον όπως περίμενε ο κόσμος. " Είναι ο δεύτερος τίτλος μου οπότε ελπίζω πως θα είναι ευκολότερο για μένα να το χειριστώ", τόνισε η νικήτρια.

Φοβερός πόντος της Κβίτοβα

Η Μπουσάρ που δεν ήθελε να κάνει το γύρο του... θριάμβου μετά την απογοητευτική εμφάνιση της είπε " αισθάνομαι πως έκανα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είμαι σίγουρος πως αξίζω όλη την αγάπη σας σήμερα, αλλά πραγματικά το σέβομαι".

Οι δύο πρωταγωνίστριες

Η Πέτρα που λάμπει στο Γουίμπλεντον
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ