ΤΕΝΙΣ

Η μεγάλη ευκαιρία του Φέντερερ

Η μεγάλη ευκαιρία του Φέντερερ

Ανοιχτός ο δρόμος του Ρότζερ Φέντερερ για τον τελικό του US Open. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ενδέχεται να αναμετρηθεί στα προημιτελικά με τον Άντι Μάρεϊ. Δείτε και τα "ζευγάρια" στις γυναίκες.

Μετά από αρκετό καιρό ο Ρότζερ Φέντερερ μπαίνει σε ένα Grand Slam ως το πρώτο φαβορί. Ο φορμαρισμένος Ελβετός είχε εξαιρετικά καλή κλήρωση στο τέταρτο Grand Slam της σεζόν.

Στο Νο2 του ταμπλό μετά την αποχώρηση του Ράφα Ναδάλ ενδέχεται να παίξει στους "8" με τον Γκριγκόρ Ντίμιτροφ και με τον Νταβίδ Φερέρ στα ημιτελικά. Ο Ελβετός έχει κατακτήσει πέντε συνεχόμενους τίτλους στο Κουίνς από το 2004-09. Το US Open θα είναι το 60ο σερί Grand Slam που συμμετέχει. Στον πρώτο γύρο θα παίξει με τον Αυστραλό "Mad Dog" Μαρίνκο Ματόσεβιτς.

Όσον αφορά τον Νο1 τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Αυτό είναι και το μοναδικό εύκολο παιχνίδι του, αφού για να φτάσει για πέμπτη σερί χρονιά στον τελικό, ίσως χρειαστεί να αποκλείσει τον Άντι Μάρεϊ ή τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα στους "8".

Στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τους παραπάνω βρίσκεται και ο Στάνισλας Βαβρίνκα που θα ανοίξει το τουρνουά με αντίπαλο τον Τσέχο Γίρι Βέσελι.

Ο πρώτος γύρος είναι γεμάτος με σπουδαία παιχνίδια όπως το Νο6 του ταμπλό, ο Τόμας Μπέρντιχ με τον νικητή το 2001, Λέιτον Χιούιτ, ίσως στο τελευταίο Grand Slam του Αυστραλού.

Ο Μάρκος Παγδατής θα παίξει με τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς, ενώ ο Νικ Κύργιος που κέρδισε πολλούς θαυμαστές στο Γουίμπλεντον θα αναμετρηθεί με τον Ρώσο Μιχαήλ Γιούζνι. Επίσης έχουμε τα ζευγάρι Ζουλιέν Μπενετό-Μπενουά Περ, Μπέρναρντ Τόμπιτς-Ντάστιν Μπράουν και Ρισάρ Γκασκέ-Ντένις Ίστομιν.

Η "κλήρωση" των γυναικών

Η κάτοχος του τίτλου, Σερένα Γουίλιαμς θα ανοίξει την υπεράσπιση του τίτλου της με αντίπαλο την ανερχόμενη Αμερικανίδα, Τέιλορ Τάουσεντ, μια τενίστρια που είχε δεχθεί κριτική για τα κιλά της. Η Μαρία Σαραπόβα θα παίξει με την επίσης Ρωσίδα, Μαρία Κιριλένκο και δεν θα έχει ξεχάσει όταν την είχε νικήσει πάλι στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν πριν από λίγα χρόνια.

Γουίλιαμς και Σαραπόβα βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές του ταμπλό. Η Γουίλιαμς ενδέχεται να αναμετρηθεί με την Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα στα ημιτελικά και νωρίτερα με την Εζενί Μπουσάρ στα προημιτελικά.

Η Σαραπόβα θα χρειαστεί να νικήσει τη Σιμόνα Χάλεπ, Νο2 του ταμπλό, για να διεκδικήσει τη συμμετοχή στον τελικό, αφού οι δρόμοι τους ίσως διασταυρωθούν στα προημιτελικά

Η Άνα Ιβάνοβιτς κληρώθηκε στον 1ο γύρο με την Κόκο Ρίσκε, όμως τη δυσκολότερη αποστολή θα έχει η Κβίτοβα κόντρα στην Γαλλίδα Κριστίνα Μλαντενοβίκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ