ΤΕΝΙΣ

Η μεγάλη ευκαιρία της Κβίτοβα

Η μεγάλη ευκαιρία της Κβίτοβα

Τρία χρόνια μετά το θρίαμβο της στο Γουίμπλεντον η Πέτρα Κβίτοβα βρίσκεται και πάλι στον τελικό. Η Τσέχα αριστερόχειρας νίκησε την πρωτάρα συμπατριώτισσα της, Λούσι Σαφάροβα (video).

Ιδιαίτερα ασταθής η Πέτρα Κβίτοβα βλέπει το παιχνίδι της να απογειώνεται κάθε χρόνο στο Γουίμπλεντον. Η Τσέχα πρώην Νο2 στον κόσμο προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά για δεύτερη φορά.

Τρία χρόνια μετά το θρίαμβο της στο Γουίμπλεντον η 24χρονη αριστερόχειρας έχει μια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο τίτλο σε Grand Slam.

Στον ημιτελικό επικράτησε με 7-6 (8-6), 6-1 της συμπαίκτριας της στην ομάδα του FED Cup, Λούσι Σαφάροβα. Η αριστερόχειρας που έπαιζε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam δέχθηκε break στο πρώτο γκέιμ και παρά το γεγονός πως πήρε πίσω το break, η Κβίτοβα επικράτησε στο τάι μπρέικ με το εξαιρετικό πρώτο σερβίς.

Η 27χρονη Σαφάροβα που προπονείται στο ίδιο κλαμπ με την Κβίτοβα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την Κβίτοβα που έπαιρνε πόντους από κάθε σημείο του κεντρικού κορτ και έχασε το δεύτερο σετ και τη νίκη με 6-1.

"Γνωρίζω πως νιώθεις όταν κρατάς το τρόπαιο. Θέλω να κερδίσω τον 2ο μου τίτλο και θα κάνω ό,τι μπορώ", τόνισε η Κβίτοβα. Στον τελικό του Σαββάτου (5/7) θα αναμετρηθεί είτε με την Εζενί Μπουσάρ, είτε με τη Σιμόνα Χάλεπ.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ