ΤΕΝΙΣ

Η Τσιμπούλκοβα είναι "φωτιά" και στο Νο5

Η Τσιμπούλκοβα είναι "φωτιά" και στο Νο5

Η Dominika Cibulková σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας της, στο ΒNP Paribas WTA Finals, στην πρώτη της συμμετοχή στο εν λόγω event. Για να φτάσει στην κορυφή, πέρασε... πάνω από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Angelique Kerber. Ήταν ήδη το Νο1 στις καρδιές των φιλάθλων.

Τώρα που τράβηξα την προσοχή σου, να σου πω ότι η κυρία στη φωτογραφία είναι η Dominika Cibulková, νικήτρια του ΒNP Paribas WTA Finals που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/10 στη Σιγκαπούρη. Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να σου διαφεύγει, να σου πω ότι το WTA Finals είναι η αυλαία της σεζόν. Για να φτάσει η Cibulková στην άρση τροπαίου, νίκησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Angelique Kerber, σε μια ώρα και 16 λεπτά Σημείωση: στην πρεμιέρα του τουρνουά, η Γερμανίδα της είχε κάνει πλάκα.

Πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, η Σλοβάκα βρισκόταν στο Νο8. Με το τέλος της, έγινε το νέο #5. Είναιι η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ -μέχρι φυσικά, νεοτέρας. Το 2013 ήταν στο Νο23, το 2014 πήγε έως το Νο11 και πέρυσι γλίστρησε στο Νο38, λόγω σοβαρού τραυματισμού. Κάτσε όμως, να σου δείξω την αντιστοιχία θέσεων και κερδών.

Χρονιά Θέση στην κατάταξη Κέρδη από ματς Net Worth
2016 No5 1.8 εκατ. ευρώ 4.5 εκατ. ευρώ
2015 Νο38 682.660 ευρώ 1.365.320 ευρώ
2014 Νο11 732.239 ευρώ 1.5 εκατ. ευρώ
2013 Νο23 705.012 ευρώ 1.3 εκατ. ευρώ
2012 Νο15 516.817 ευρώ 956.112 ευρώ

Να σου δείξω όμως, πώς πήρε τον τελευταίο πόντο στο τελευταίο παιχνίδι της για φέτος.

Στις 27 του μήνα -ημέρα Πέμπτη-, βρέθηκε σε κατάσταση "do or die". Για να προκριθεί στα ημιτελικά του event, έπρεπε να νικήσει το Νο3 Simona Halep, στο τελευταίο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων. Χρειάστηκε μισή ώρα για να πάρει το πρώτο σετ, το δεύτερο ήταν περισσότερο παιχνίδι γάτας με ποντίκι, έως ότου η Ρουμάνα άρχισε να εκνευρίζεται με τον εαυτό της (είχε τραύμα στο γόνατο) και η Cibulková βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να νικήσει. Στα δυο σετ.

" Το παρατσούκλι μου είναι "φωτιά" και υπάρχει λόγος για αυτό" θύμισε όταν πια είχε βρεθεί στα ημιτελικά. Και όχι, ο λόγος δεν είναι αυτός... που μόλις σκέφτηκε, αλλά το γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι της.
" Δεν ήταν εύκολο να εμφανιστώ στον αγωνιστικό χώρο, σε ματς ζωής ή θανάτου και ενώ είχα χάσει δύο σερί ματς. Ήταν η πρώτη φορά που παίζω σε αυτό το τουρνουά και αυτή ήταν η πρώτη μου νίκη. Για να την κατακτήσω, ήξερα πως έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι που έπρεπε να "πάρω". Αν έχανα το μυαλό μου, τότε όλα θα τελείωναν πάρα πολύ γρήγορα. Σας διαβεβαιώ ωστόσο, ότι δεν ήμουν όσο ήρεμη έδειχνα, αν και στο τέλος της ημέρας φάνηκε ότι παίζω το καλύτερο τένις όταν είμαι υπό πίεση". Mεταξύ όσων έκανε για να αφήσει πίσω τη Halep, ήταν αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, όταν σήκωσε το τρόπαιο ομολόγησε ότι " αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου", κάτι που μάλλον δεν έκανε τον σύζυγο της (πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα), Miso Navara τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο, αλλά... ας είναι. Τα παιδιά είναι μαζί από το 2012 και παντρεύτηκαν φέτος τον Ιούλιο, με το γάμο τους να απειλείται από την ευκαιρία που είχε η Dominika να προκριθεί στα ημιτελικά του Wimbledon. Δεν προκρίθηκε και ανέβηκε τα σκαλοπάτια της εκκλησίας, βάσει του αρχικού σχεδιασμού!

Η Τσιμπούλκοβα είναι "φωτιά" και στο Νο5

Το Φεβρουάριο του 2015, είχε διαλύσει τον αριστερό αχίλλειο τένοντα και έμεινε εκτός διαδικασιών, έως τον Μάρτιο του 2016 και το τουρνουά στο Katowice, το οποίο και κατέκτησε η κοπέλα που σε κάθε προσπάθεια ουρλιάζει ένα "hiya!"... του τύπου Karate Kid. Ακολούθησαν άλλες τρεις πρωτιές σε τουρνουά και η επιστροφή στο ΤΟΡ10, εξ ου και εμφανίστηκε στο πρώτο WTA Finals της καριέρας της. " Αυτή τη στιγμή, δεν αμφισβητώ τον εαυτό μου. Για να πω την αλήθεια, σε κανένα σημείο δεν αμφέβαλα φέτος για τον εαυτό μου", ομολόγησε, πριν καταλήξει στο ότι " για πρώτη φορά στη ζωή μου, φέτος πίστεψα πως μπορώ να κάνω δουλειά με τον τρόπο που παίζω, απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Για αυτό ευχαριστώ τον προπονητή μου. Ήταν εκείνος που με έπεισε πως μπορώ να φτάσω στο Νο5, που μου έδινε κίτρινα. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ήταν το... όχι πρόβλημα ακριβώς, αλλά κάτι το οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσω. Έως και φέτος, δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως αρκετά ικανό, συνεπή ώστε να μπορεί να φτάσει στο Νο5".

Η αυτοσυγκέντρωση της έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που... δεν θυμάται καν το σκορ. Απλά παίζει για τον επόμενο πόντο. Δες τη χαρακτηριστική ερώτηση που έχει κάνει.

Η Σλοβάκα έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ πολλάκις και χάριν των ποστ της στα social media. Να σου θυμίσω μια στιγμή από την πρόσφατη επίσκεψη της στη Σαντορίνη.

Αν έχει διευκρινίσει κάτι μέσα στα χρόνια, είναι ότι δεν έχει πρόβλημα με το σώμα της. Δηλαδή, δεν έχει πρόβλημα με το να δείχνει το σώμα της. Η ύψους 1.61 τενίστρια έχει κάνει εξώφυλλα σε ανδρικά περιοδικά και έχει εξηγήσει ότι " την πρώτη φορά αισθάνθηκα λίγο άβολα, ήμουν διστακτική. Όταν είδα το αποτέλεσμα, ένιωσα ικανοποιημένη. Έκτοτε, εμπιστεύομαι επαγγελματίες". Δες ένα backstage από φωτογράφιση.

Δες και ένα στιγμιότυπο από αγώνα, στον οποίον ήθελε να αλλάξει μπλουζάκι, άρχισε... τη διαδικασία και την ενημέρωσαν πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει ενώπιον όλου του κόσμου.

Αυτή είναι εν πολλοίς, η 27χρονη Σλοβάκα, η οποία ασχολείται με το σπορ από όταν ήταν 7 χρόνων και είχε μέχρι τη Σιγκαπούρη, είχε ως μεγαλύτερη διάκριση τη συμμετοχή της στους τελικούς του 2014 Australian Open, όταν έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας της που έφτασε σε αυτό το σημείο ενός Grand Slam.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ