ΤΕΝΙΣ

Η τιμωρία στον Κύργιο για την επίθεση στον Βαβρίνκα

Η τιμωρία στον Κύργιο για την επίθεση στον Βαβρίνκα

Ο Νικ Κύργιος τιμωρήθηκε με ένα μήνα αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα του τένις μετά τις λεκτικές επιθέσεις στον Στάνισλας Βαβρίνκα και όσα είπε για την κοπέλα του Ελβετού, την Κροάτισσα, Ντόνα Βέκιτς. Με ποιο τρόπο μπορεί να αποφύγει την τιμωρία.

Ο Νικ Κύργιος τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα στον τελευταίο αγώνα του στο Masters του Μόντρεαλ, όταν επιτέθηκε φραστικά στον Στάνισλας Βαβρίνκα με "βρώμικο" υπονοούμενο για τη σύντροφό του.

"Σόρρυ που στο λέω φίλε, αλλά ο Κοκκινάκης πήδ...ε την κοπέλα σου", ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, θέλοντας να κάνει νύξη στη φερόμενη σχέση του -συμπατριώτη του- Θανάση Κοκκινάκη με την Κροάτισσα, Ντόνα Βέκιτς (ήταν ζευγάρι στο διπλό στο Australian Open 2014) η οποία αποτελεί το νυν έτερο ήμισυ του Βαβρίνκα.

Η επίθεση αυτή έφερε και την τιμωρία του Κύργιου, ο οποίος για ένα μήνα αποβλήθηκε από το τένις και θα πληρώσει επίσης πρόστιμο 21.600 ευρώ. Βέβαια, μπορεί να αποφύγει την τιμωρία αν μέσα στο επόμενο εξάμηνο επιδείξει καλή συμπεριφορά και δεν χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 4.317 ευρώ μέσα σε αυτό το διάστημα στην ATP.

"Ο Νικ ζήτησε συγγνώμη και το καλύτερο θα είναι να μάθει από το λάθος του και να κατανοήσει ότι έχει ευθύνη απέναντι στο Tour και στους συναθλητές του", είπε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ATP, Ντέιβιντ Μπράντσο για την ποινή στον Κύργιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ