ΤΕΝΙΣ

Η Σβιτολίνα σταμάτησε την Κόστιουκ

Ukraine's Elina Svitolina, right, is embraced by compatriot Marta Kostyuk after winning their third round match against compatriot at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara)
Ukraine's Elina Svitolina, right, is embraced by compatriot Marta Kostyuk after winning their third round match against compatriot at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Η Ελίνα Σβιτολίνα επιβλήθηκε με 6-2, 6-2 επί της Μάρτα Κόστιουκ και σταμάτησε την εντυπωσιακή προσπάθεια της 15χρονης στο Αυστραλιανό Όπεν.

Η πρώτη μεγάλη σελίδα στην καριέρα της Μάρτα Κόστιουκ ολοκληρώθηκε στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Η 15χρονη Ουκρανή ηττήθηκε από τη συμπατριώτισσα της, Ελίνα Σβιτολίνα, με 6-2, 6-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Από τα πρώτα game τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σετ η Σβιτολίνα κατάφερε να ξεφύγει και να φτάσει στον τέλος στην πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Αντίθετα, η Κόστιουκ μπορεί να αποκλείστηκε αλλά ήδη έχει κάνει την υπέρβαση της και το μέλλον της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Έγινε η πρώτη αθλήτρια που σε ηλικία 15 ετών έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο ενός Grand Slam από το 1998, έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που παίρνει νίκη στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Όπεν από το 1996 και πέτυχε μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία αθλήτρια Τοπ-30 (Πενγκ).

Εκείνη που συνεχίζει να εντυπωσιάζει είναι η Πέτρα Μάρτιτς. Η αθλήτρια από την Κροατία επιβλήθηκε με 6-3, 3-6, 7-5 επί της Λουκσίλα Κούμκουμ και πέρασε για τρίτη φορά στον τέταρτο γύρο στα τελευταία τέσσερα Grand Slam. Εκεί θα βρει απέναντι της την Έλις Μέρτενς η οποία επικράτησε με 7-5, 6-4 επί της Αλιζέ Κορνέ.

Δύσκολα έβαλε στην Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο η Κάια Κανέπι. Η Εσθονή πήρε το πρώτο σετ, αλλά τελικά η Ισπανίδα έφτασε την ανατροπή με 3-6, 6-1, 6-3.

Photo credits: AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ