ΤΕΝΙΣ

Η Σερένα & το ημερολογιακό Grand Slam

Η Σερένα & το ημερολογιακό Grand Slam

Η Σερένα Γουίλιαμς τιμώρησε το δεύτερο σερβίς της Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο και κατέκτησε για 8η φορά τον τίτλο στο Μαϊάμι. Επανήλθε η συζήτηση για την κατάκτηση και των τεσσάρων Grand Slam σε μια χρονιά (video).

Ο τελικός των γυναικών στο Μαϊάμι δεν είχε καθόλου σασπένς. Από την ώρα που πήρε η Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο το εισιτήριο για τον τελικό, το φαβορί θα ήταν η νικήτρια του ημιτελικού ανάμεσα στη Σερένα Γουίλιαμς και στη Σιμόνα Χάλεπ.

Στο παιχνίδι τίτλου προκρίθηκε η Γουίλιαμς για 10η φορά στην καριέρα της στο συγκεκριμένο τουρνουά. Στον τελικό η κάτοχος του Αυστραλιανού Όπεν επικράτησε 6-2, 6-0, αφού η Ισπανίδα αντίπαλος της που θα βρεθεί στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης υπέφερε εξαιτίας του αδύναμου δεύτερου σερβίς.

Η 33χρονη Γουίλιαμς, νικήτρια δύο φορές στο Ρολάν Γκαρός, στρέφει το ενδιαφέρον της στο δεύτερο Grand Slam. Με 19 τίτλους σε Grand Slam στο ενεργητικό της και έλλειψη ανταγωνισμού στην WTA, ακούει να γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα να κατακτήσει και τα τέσσερα τουρνουά σε μια χρονιά.

Το 2002 και το 2003 κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα Grand Slam σε διάστημα 12 μηνών, αλλά όχι σε μια χρονιά. " Εμφανώς, όποια παίκτρια κατακτήσει το Αυστραλιανό Όπεν θέλει να συμπληρώσει το Grand Slam. Έχω κατακτήσει έξι φορές το Αυστραλιανό Όπεν και δεν έχω καταφέρει να συμπληρώσω το Grand Slam. Δεν λέω πως θα γίνει αυτή τη χρονιά ή όχι. Ποιος ξέρει;". Η μοναδική τενίστρια που τα έχει καταφέρει ήταν η Στέφι Γκραφ το 1988.

Πάντως ο προπονητής της Σερένα, Πατρίκ Μουρατόγλου μιλάει όχι για το Grand Slam σε μια ημερολογιακή χρονιά, αλλά για την πιθανότητα να καταρρίψει το ρεκόρ κατακτήσεων Grand Slam που διατηρεί η Μάργκαρετ Κορτ με 24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ