ΤΕΝΙΣ

Η μάχη για το Νο1 ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Μάρεϊ

Η μάχη για το Νο1 ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Μάρεϊ

Το Paris Masters ξεκίνησε και η μάχη ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Άντι Μάρεϊ για την πρώτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης πήρε "φωτιά". Όλα τα δεδομένα για τους δύο "μονομάχους".

Μία χρονιά που έδειχνε ότι θα εξελιχθεί σε υγιεινό περίπατο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ό,τι αφορά το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης, έχει εξελιχθεί σε θρίλερ την εξέλιξη του οποίου θα ξέρουμε μέσα στην εβδομάδα.

Το Paris Masters θα κρίνει την κορυφή αφού η διαφορά που χωρίζει πλέον τον Σέρβο από τον Άντι Μάρεϊ είναι μόλις 415 βαθμοί.

Ο Σέρβος βρίσκεται στην κορυφή με 10.600 βαθμούς και δεύτερος ο Μάρεϊ με 10.185. Τι χρειάζεται όμως ο Τζόκοβιτς για να παραμείνει στην κορυφή και ο Βρετανός για να τον περάσει; Η βαθμολογία είναι ετήσια που σημαίνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα (7/11) όταν θα βγει η νέα βαθμολογία ο "Νόλε" θα χάσει 1.000 βαθμούς και ο Μάρεϊ 200.

Αυτό θα συμβεί γιατί οι δυο τους έπαιξαν πέρσι τέτοια εποχή στο Λονδίνο στα τελικά του World Tour Final με τον Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έφτασε μέχρι την κορυφή του τουρνουά και πήρε 1000 βαθμούς και ο Βρετανός μάζεψε μόλις 200 αφού έκανε μία νίκη. Αυτοί οι βαθμοί θα τους αφαιρεθούν από τη βαθμολογία της ερχόμενης Δευτέρας και η διαφορά τους θα πέσει μόλις στους 15(!!!!) βαθμούς (σ.σ. 10.200 - 10.185).

Τι πρέπει να κάνει όμως ο καθένας για να φτάσει στην κορυφή;

Τι θέλει ο Τζόκοβιτς: Εάν ο Σέρβος τα πάει καλύτερα από τον Μάρεϊ στο Παρίσι ή σταματήσουν στον ίδιο γύρο τότε είναι εκείνος που κατακτά την κορυφή.

Τι θέλει ο Μάρεϊ: Ο Βρετανός θέλει να τα πάει καλύτερα και ιδανικά να κατακτήσει το τουρνουά στο Παρίσι. Το τι θα θέλει ο Μάρεϊ θα εξαρτηθεί από την πορεία του Τζόκοβιτς αφού εάν ο Σέρβος αποκλειστεί για παράδειγμα στα προημιτελικά τότε θα του αρκεί η απλή συμμετοχή στον τελικό. Σε αυτή την περίπτωση ο Τζόκοβιτς θα έχει τη Δευτέρα 10.780 βαθμούς και ο Μάρεϊ 10.785!

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ

Η παραμονή του Τζόκοβιτς στην κορυφή απειλείται μετά από 122 συνεχόμενες εβδομάδες! Η χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον Σέρβο ο οποίος είτε κατακτώντας τα τουρνουά στα οποία συμμετείχε είτε κάνοντας καλές πορείες έφτασε στις 14 Ιουνίου να έχει περισσότερους από 8.000 βαθμούς διαφορά (16.950 - 8.915) από τον Μάρεϊ.

Η κατάκτηση όμως του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον Μάρεϊ σε συνδυασμό με την κατάκτηση των τελευταίων τουρνουά σε Κίνα, Σανγκάη και Βιένη από τον Βρετανό μείωσαν σημαντικά τη διαφορά. Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς έχασε αρκετούς βαθμούς από το περσινό εξαιρετικό τελείωμα της χρονιάς.

Όλα αυτά έφεραν τη διαφορά σε αυτή τη μικρή απόσταση και ο Μάρεϊ φλερτάρει πλέον σοβαρά με το Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ