ΤΕΝΙΣ

Η Λιζίκι έβγαλε 27 άσους από το μανίκι

Η Λιζίκι έβγαλε 27 άσους από το μανίκι

Η Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς δέχθηκε 27 άσους από τη Γερμανίδα Σαμπίνε Λιζίκι στο Μπέρμιγχαμ. Η WTA συγκέντρωσε και τους 27 άσους της Λιζίκι σε ένα video. Δείτε ποιοι είναι οι τενίστες με τους περισσότερους άσους σε έναν αγώνα (video).

Η Μπελίντα Μπέντσις προπονείται από τη Μέλανι Μόλιτορ, τη μητέρα της Μαρτίνα Χίνγκις. Θα έχει ακούσει ιστορίες για το πως η Χίνγκις προσπάθησε να επιβιώσει (σ.σ. και ως ένα βαθμό τα κατάφερε) στην εποχή των power servers (Βένους και Σερένα Γουίλιαμς, Λίντσεϊ Ντάβενπορτ). Η Μπέντσιτς μάλλον δεν θα περίμενε πως θα ερχόταν η μέρα που θα το έβλεπε να γίνεται μπροστά της.

Αγωνιστικά η Σαμπίνε Λιζίκι δεν έχει τις δυνατότητες των αδερφών Γουίλιαμς ή της Ντάβενπορτ, διαθέτει όμως ένα μεγάλο σερβίς και την Τετάρτη (17/6) στον αγώνα του 2ου γύρου στο τουρνουά του Μπέρμιγχαμ, έδειξε για ακόμη μια φορά πως το παιχνίδι της είναι κομμένο και ραμμένο για το γρασίδι. Πέτυχε 27 άσους στη νίκη με 6-1, 7-6 (7-4), οι 16 εκ των οποίων σημειώθηκαν στα πρώτα τέσσερα γκέιμ του αγώνα.

Φυσικά, αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του επαγγελματικού τένις των γυναικών. Η Αλεξάντρα Στίβενσον, η κόρη του Τζούλιους Έρβινγκ είχε κάνει 25 άσους στα προκριματικά του τουρνουά στην πόλη του Κεμπέκ το 2013, η Κάια Κανέπι και η Σερένα Γουίλιαμς είχαν από 24 άσους το 2008 στο Τόκιο και το 2012 στο Γουίμπλεντον αντίστοιχα.

Το ρεκόρ στους άνδρες έχει ο Αμερικανός Τζον Ίσνερ με 113 στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον και στο "μαραθώνιο" ματς με τον Νικολά Μαού. Ο τελευταίος που έλαβε wild card από τους διοργανωτές του Γουίμπλεντον φέτος ακολουθεί με 103, ενώ ο Ίβο Κάρλοβιτς έχει 78 σε ένα φυσιολογικό ματς το 2009 στο Davis Cup.

Δείτε τους 27 άσους της Λιζίκι:

Πάντως η Γερμανίδα φιναλίστ του Γουίμπλεντον το 2013 δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνιση της, καθώς "'άγγιξε" το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σερβίς. Φυσικά είναι δικό της με 210 χλμ/ώρα το 2014 στο Σαν Ντιέγκο με αντίπαλο την Άνα Ιβάνοβιτς.

Τι έγραψε η Λιζίκι στο Twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ