ΤΕΝΙΣ

Η Κβίτοβα πήρε το αήττητο της Σερένα

Η Κβίτοβα πήρε το αήττητο της Σερένα

Η Σερένα Γουίλιαμς υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από 27 συνεχόμενες νίκες στα ημιτελικά του τουρνουά Mutua Madrid Open στη Μαδρίτη από την κάτοχο του Γουίμπλεντον, Πέτρα Κβίτοβα (videos).

Την ιστορία τη γράφουν οι νικήτριες και όχι οι ηττημένες, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαρία Σαραπόβα έχασαν την ίδια μέρα. Πότε κέρδισαν μαζι 11 γκέιμ;

Οι δύο καλύτερες σύγχρονες τενίστριες αποκλείστηκαν από τον τελικό του Mutua Madrid Open στην "Caja Magica" της Μαδρίτης. Πρώτα η Σαραπόβα με δύο τίτλους στο Ρολάν Γκαρός ηττήθηκε από την επίσης Ρωσίδα, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα με 6-2, 6-4. Οι καλές μέρες στην καριέρα της Κουζνέτσοβα έχουν περάσει, αλλά παραμένει μια σημαντική παίκτρια.

Η Κβίτοβα πήρε το αήττητο της Σερένα

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν η Σερένα Γουίλιαμς και η Πέτρα Κβίτοβα. Η Αμερικανίδα δεν είχε χάσει ποτέ από την Τσέχα και δεδομένης της αγωνιστικής κατάστασης των δύο γυναικών (σ.σ. αήττητη για 27 αγώνες η Σερένα, ενώ η Πέτρα έχει ανάμεικτα αποτελέσματα μετά το δεύτερο τίτλο της στο Γουίμπλεντον το περσινό καλοκαίρι) δεν φαινόταν πως η Γουίλιαμς θα έχανε το αήττητο στη Μαδρίτη (19-0).

Κι όμως η Κβίτοβα είχε ρυθμό στο σερβίς και με 25 winners προηγήθηκε με 6-2, 5-1. Η Γουίλιαμς μείωσε σε 5-3 στο δεύτερο σετ, αλλά δεν μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς και γνώρισε την πρώτη της ήττα φέτος. " Ναι, νομίζω πως έπαιξε καλά σήμερα. Πήγαινε για κάθε σερβίς, κάθε επιστροφή. Έβγαλε winners στο δεύτερο σερβίς μου. Ήμουν εκτός αγώνα. Πολύ αργή. Δεν ήμουν η Σερένα σήμερα ". Μετά από 27 συνεχόμενες νίκες η Σερένα χάνει τον πρώτο της αγώνα φέτος πριν από το Παρίσι.

Η Κβίτοβα πήρε το αήττητο της Σερένα

Οι δύο απρόσμενες φιναλίστ, Κβίτοβα και Κουζνέτσοβα έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές. Η Κβίτοβα προηγείται με 3-1 στις νίκες, αλλά η Κουζνέτσοβα έχει αναδειχθεί νικήτρια την τελευταία φορά που συναντήθηκαν και μάλιστα στο χώμα, το 2014 στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός με 9-7 στο τρίτο σετ.

Highlights Σ.Γουίλιαμς-Κβίτοβα:

Highlights Σαραπόβα-Κουζνέτσοβα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ