ΤΕΝΙΣ

Η Κις θέλει να γίνει... Σερένα

Η Κις θέλει να γίνει... Σερένα

Τον τελικό Σερένα Γουίλιαμς-Μαρία Σαραπόβα θέλουν όλοι στο Αυστραλιανό Όπεν. Προηγούνται οι ημιτελικοί της Πέμπτης (29/1) και η Μάντισον Κις θέλει να γίνει... Σερένα Γουίλιαμς (videos).

Αν βρισκόταν στο χέρι του διευθυντή του Αυστραλιανού Όπεν, Γκρεγκ Τίλεϊ τότε ο τελικός των γυναικών το Σάββατο (31/1) θα ήταν ανάμεσα σε δύο πρώην νικήτριες, τη Σερένα Γουίλιαμς και τη Μαρία Σαραπόβα.

Οι δύο μεγάλες αντίπαλοι βρίσκονται μια νίκη μακριά από το ραντεβού. Την Πέμπτη (29/1) η Σαραπόβα αντιμετωπίζει την Εκατερίνα Μακάροβα στον πρώτο ημιτελικό, έναν αγώνα με Ρωσίδες που παλιότερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε συχνά. Η Σαραπόβα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη Μακάροβα και είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Από τη Σερένα Γουίλιαμς εξαρτάται και η έκβαση του δεύτερου ημιτελικού. Η τέσσερις φορές νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την επίσης Αμερικανίδα Μάντισον Κις. Θα είναι η πρώτη συνάντηση με την 19χρονη.

Η Κις προπονείται τους τελευταίους μήνες με μια από τις σπουδαιότερες αντιπάλους της Σερένα, τη Λίντσεϊ Ντάβενπορτ. Πρώην Νο1 από τη Νότια Καλιφόρνια θα είχε κερδίσει περισσότερα Grand Slam (έχει μόλις τρία) αν δεν συνήθιζε να χάνει απέναντι στις Γουίλιαμς κι ας ήταν η μοναδική παίκτρια που μπορούσε να τις συναγωνιστεί σε δύναμη. Μόλις τέσσερις νίκες σε 15 αναμετρήσεις είχε με τη Σερένα.

Με αντίπαλο τη Ντάβενπορτ η Σερένα είχε πάρει στα 16 της χρόνια τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της. Στα προημιτελικά του Σίδνεϊ το 1998. Η Κις λοιπόν που θαυμάζει τη Βένους, φιλοδοξεί να γίνει Σερένα στη θέση της Σερένα. Όπως και η αντίπαλος της το 1998 να αποκλείσει την κορυφαία παίκτρια στην παγκόσμια κατάταξη, τη νυν προπονήτρια της.

Στιγμιότυπα από το Σίδνεϊ:

Ένα χρόνο μετά η Σερένα δημιούργησε νέα έκπληξη όταν απέκλεισε τη Ντάβενπορτ, την κάτοχο του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1998. Η Σερένα απέκλεισε τη Ντάβενπορτ στα ημιτελικά του τουρνουά το 1999 και ένα 48ωρο αργότερα κέρδισε τη Μαρτίνα Χίνγκις στο μεγάλο τελικό.

Στιγμιότυπα από τη Νέα Υόρκη:

" Πιστεύω πως ξέρει η Λίντσεϊ πως να την προετοιμάσει. Το περιμένω", δήλωσε η Σερένα μετά την επικράτηση της το πρωί κόντρα στην περσινή φιναλίστ στη Μελβούρνη, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Το 2002 η Σερένα είχε αποκλείσει τη Ντάβενπορτ από τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και το 2005 τη νίκησε και στον τελικό. Η Ντάβενπορτ εύχεται πως η δική της κακοτυχία δεν θα ακολουθήσει την Κις. Η αποστολή της 19χρονης είναι δύσκολη: Πρώτος ημιτελικός απέναντι σε μια παίκτρια που δεν έχει αντιμετωπίσει και δυστυχώς είναι η κορυφαία τενίστρια της εποχής μας.

Με την πρόκριση της σε τελικό Grand Slam για 23η φορά η Σερένα θα παραμείνει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σαραπόβα πρέπει να φτάσει μέχρι το τρόπαιο, προκειμένου να αντικαταστήσει τη Σερένα στην κορυφή της WTA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ