ΤΕΝΙΣ

Γουίλιαμς vs Γουίλιαμς

Serena Williams of the U.S. confers with her sister, Venus Williams (L), in the women's doubles tennis gold medal match against Czech Republic's Andrea Hlavackova and Lucie Hradecka at the London Olympic Games, August 5, 2012.   REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN  - Tags: OLYMPICS SPORT TENNIS)
Serena Williams of the U.S. confers with her sister, Venus Williams (L), in the women's doubles tennis gold medal match against Czech Republic's Andrea Hlavackova and Lucie Hradecka at the London Olympic Games, August 5, 2012. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: OLYMPICS SPORT TENNIS) REUTERS

Σερένα και Βένους Γουίλιαμς θα τεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά του US Open με τη μητέρα τους να είναι στη πιο δύσκολη θέση από τον καθένα.

Το να αντιμετωπίζεις με οποιονδήποτε τρόπο ένα μέλος της οικογένειάς σου σίγουρα είναι κάτι το δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν το αντιμετωπίζεις σε έναν προημιτελικό ενός τουρνουά και το ένα από τα δύο μέλη διεκδικεί κάτι πραγματικά σπουδαίο.

Ο πρόλογος φυσικά και αφορά τις αδερφές Γουίλιαμς οι οποίες για μία ακόμα φορά θα τεθούν αντιμέτωπες. Για την ακρίβεια αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα αγωνιστούν στο US Open με τις δύο τους να έχουν από δύο νίκες, σε Grand Slam έχουν παίξει 13 φορές με τη Σερένα να προηγείται με 8-5, ενώ συνολικά η μικρή αδερφή έχει τέσσερις νίκες περισσότερες (15-11).

Μόνο που αυτή η αναμέτρηση διαφέρει από τις άλλες. Στο US Open η Σερένα Γουίλιαμς να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam (σ.σ. να κατακτήσει και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά σε μια χρονιά) κάτι που έχει να γίνει από το 1988 και τη Στέφι Γκραφ. Η Βένους στον μεταξύ τους προημιτελικό θα προσπαθήσει να ανακόψει αυτή την πορεία της και φυσικά ρωτήθηκε για αυτό η μητέρα των δύο σπουδαίων αθλητριών, Ορασέν Πράις.

"Πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να αισθάνεται η Βένους. Πρέπει να ρωτήσετε την ίδια. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αφού γνωρίζω ότι η Βένους θέλει η Σερένα να τα καταφέρει. Τι μπορείς να πεις όμως; Είναι ανταγωνιστικές και οι δύο" ήταν το αρχικό της σχόλιο.

Πως αισθάνεται όμως η ίδια βλέποντας τα δύο της παιδιά να αγωνίζονται το ένα απέναντι στο άλλο. "Είναι δύσκολο να τις βλέπω να παίζουν αντίπαλες και να ξέρω πόσο το θέλουν" τόνισε χαρακτηριστικά.

Γουίλιαμς vs Γουίλιαμς

* Βένους και Σερένα το μακρινό 1998 στην Ιταλία...

Αντίπαλες όπως και να έχει...

Όπως ήταν φυσιολογικό για τον αγώνα μίλησε και η Βένους Γουίλιαμς. Η μεγαλύτερη από τις δύο αδερφές (η Βένους έχει κλείσει τα 35, ενώ η Σερένα είναι 33), θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια τους.

"Συνήθως ήμουν εγώ αυτή που νικούσε" δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Βένους έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές την αδερφή της ωστόσο αυτή η αναμέτρηση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες λόγω του ρεκόρ που κυνηγά η Σερένα.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν απασχολεί την 35χρονη τενίστρια: "Ο κόσμος θέλει να δει να γράφεται ιστορία. Όπως και να έχει όμως είμαστε αντίπαλες μέσα στο γήπεδο, θα είμαι συγκεντρωμένη στο πως θα κερδίσω παρά τις διαφορετικές συνθήκες που υπάρχουν σε αυτόν τον αγώνα".

at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 12, 2013. (AP Photo/Andy Wong)
at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 12, 2013. (AP Photo/Andy Wong) AP

* Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα ένιωθε καθόλου άνετα εάν ζούσε ότι η Σερένα.

Δεν θα ήθελαν να το ζήσουν Φέντερερ και Τζόκοβιτς...

Η μονομαχία των αδερφών Γουίλιαμς απασχολεί όλο τον κόσμο του τένις και για αυτό το λόγο ρωτήθηκαν σχετικά και οι δύο κορυφαίοι αυτή τη στιγμή άνδρες τενίστες. Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ κλήθηκαν να σχολιάσουν τη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια Γουίλιαμς.

Μάλιστα, ο Σέρβος έχει έναν αδερφό τον Μάρκο, ο οποίος παίζει τένις σε πιο χαμηλό επίπεδο. "Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το πως ένιωθα εγώ όταν αντιμετώπιζα τον αδερφό μου και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό θα ήταν δυνατό. Θαυμάζω κατά κάποιο τρόπο ότι παίζουν για τόσα πολλά χρόνια η μία απέναντι στην άλλη σε κορυφαίο επίπεδο" είπε μεταξύ άλλων ο "Νόλε".

Από την πλευρά του ο Φέντερερ ήταν ξεκάθαρος: "Θα ήταν δύσκολο να παίξω κόντρα στον αδερφό μου. Είμαι χαρούμενος που δεν έχω αδερφό που να παίζει τένις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ