ΤΕΝΙΣ

Γουίλιαμς εναντίον Κέρμπερ στον τελικό του Γουίμπλεντον

Γουίλιαμς εναντίον Κέρμπερ στον τελικό του Γουίμπλεντον
ADAM DAVY/POOL PHOTO VIA AP

Η Σερένα Γουίλιαμς θα βρεθεί για 10η φορά σε τελικό Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Η Σερένα Γουίλιαμς προκρίθηκε για 10η φορά στην καριέρα της σε τελικό Γουίμπλεντον και διεκδικεί το 7ο τρόπαιό της στο βρετανικό τουρνουά, μετά από τη νίκη της επί της Γιούλια Γκόεργκες την Πέμπτη στα ημιτελικά.

Η Αμερικανίδα, νο181 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία επέστρεψε μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω εγκυμοσύνης, νίκησε με 6-2 6-4 τη Γερμανίδα αντίπαλό της, νο13 στη WTA, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά grand slam.

Η 36χρονη κάτοχος 23 grand slam έφτασε στο 9-1 το ρεκόρ της στα ημιτελικά Γουίμπλεντον, με μοναδική ήττα εκείνη απέναντι στην αδερφή της Βίνους, το 2000.

Στον τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει μία άλλη Γερμανίδα, την Αντζελίκ Κέρμπερ, η οποία διεκδικεί το 3ο grand slam στην καριέρα της.

Η 30χρονη επικράτησε με 6-3 6-3 της Γέλενα Οσταπένκο στον έτερο ημιτελικό, απόρροια των μόλις 7 αβίαστων λαθών της στο 1ο σετ. Αντιθέτως, τα λάθη της 21χρονης Λετονής φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός 2017 (35 συνολικά) της στέρησαν και το 2ο σετ.

Γουίλιαμς και Κέρμπερ είχαν συναντηθεί στον τελικό του 2016 με νικήτρια την Αμερικανίδα, η οποία συνολικά έχει προβάδισμα με 6-2 απέναντι στην αντίπαλό της. Λίγους μήνες πριν από εκείνον τον τελικό, είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του αυστραλιανού όπεν, με την Κέρμπερ να επικρατεί στα 3 σετ.

Photo credits: Adam Davy/Pool Photo via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ