ΤΕΝΙΣ

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια εκτός τετράδας Φέντερερ και Ναδάλ

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια εκτός τετράδας Φέντερερ και Ναδάλ

Η ATP ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια κατάταξη και για πρώτη φορά από το 2003 δεν βρίσκονται στην πρώτη τετράδα οι Φέντερερ και Ναδάλ.

Η επίσημη ανακοίνωση της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών στο τένις έφερε και μία είδηση την οποία δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε. Τόσο ο Ρότζερ Φέντερερ όσο και ο Ράφαελ Ναδάλ έμειναν εκτός της πρώτης τετράδας.

Για να βρούμε πότε είχε ξανασυμβεί αυτό θα πρέπει να πάμε πίσω πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια το 2003, αφού έκτοτε τουλάχιστον ένας από τους δύο βρισκόταν σταθερά μέσα στις πρώτες τρεις θέσεις. Τότε, ο Φέντερερ βρισκόταν στην αρχή της αυτοκρατορίας του, ενώ ο Ναδάλ έκανε τα πρώτα του βήματα.

Αυτός που προκάλεσε την ιστορική στιγμή ήταν ο Κέι Νισικόρι ο οποίος για δέκα βαθμού υποβίβασε τον Ναδάλ στην πέμπτη θέση. Την ίδια ώρα ο Ρότζερ Φέντερερ εξακολουθεί να βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Φυσικά, η παραπάνω εξέλιξη ήταν φυσιολογική αφού λόγω τραυματισμών ο Φέντερερ έχει χάσει πολλά τουρνουά, ενώ ο Ναδάλ δεν τα πήγαινε καλά.

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια εκτός τετράδας Φέντερερ και Ναδάλ

Ρεκόρ καριέρας για Κύργιο, εντυπωσιακή άνοδος για Τσιτσιπά

Από εκεί και πέρα όπως αναμενόταν ο Νικ Κύργιος ανέβηκε στη 14η θέση κερδίζοντας μία, ενώ εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο 18χρονος Έλληνας βρίσκεται στη 241η θέση κερδίζοντας 72 θέσεις. Όλα αυτά στην μετά την εντυπωσιακή πορεία του μέχρι τον τελικό στο Mohammedia Challenger του Μαρόκο.

Την ίδια ώρα ο Μάρκος Παγδατής έχασε μία θέση και πλέον βρίσκεται στην 36η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ