ΤΕΝΙΣ

G.O.A.T και στα αυτόγραφα ο Φέντερερ

G.O.A.T και στα αυτόγραφα ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ υπέγραψε 127 αυτόγραφα επί 8.5 λεπτά μετά την πρόκριση του στον 4ο γύρο του US Open. Το χρονόμετρο έδειξε ποιοι είναι οι καλύτεροι (πίνακας).

Όπου κι αν πάει τον ακολουθεί ολόκληρο πλήθος, οι κερκίδες στην προπόνηση είναι γεμάτες από κόσμο που θέλει να δει από κοντά πιθανότατα τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών.

Ο λόγος για τον Ρότζερ Φέντερερ που στο US Open επιβεβαιώνει τον άτυπο τίτλο που τον συνοδεύει (G.O.A.T δηλαδη greatest of all time=ο σπουδαιότερος όλων των εποχών).

Δεν αρνείται ποτέ αυτόγραφο, για την ακρίβεια πρέπει να τον τραβήξουν και να του πουν "αρκετά". Μετά τον αγώνα του στον 3ο γύρο πλησίασε την κερκίδα και υπέγραφε αυτόγραφα επί 8.5 λεπτά, 127 αυτόγραφα σύμφωνα με το US Open.

Τα αυτόγραφα που μπορεί να έχουν τη μεγαλύτερη αξία είναι εκείνα στα οποία η υπογραφή είναι "καθαρή". Μπαλάκια, μεγάλες μπάλες, καπέλα, το match programme, περιοδικά, φωτογραφίες και μπλουζάκια, ακόμα και αυτόγραφα σε μέρη του σώματος.

Ο θεατής που αναζητεί αυτόγραφα οφείλει να έχει δύο ή περισσότερους μαρκαδόρους γιατί οι παίκτες τους παίρνουν μαζί τους, ενώ τους παίκτες τους τραβάνε τα παιδιά στην κερκίδα. Ποιος μπορεί να αρνηθεί σε ένα παιδί; Ο Φέντερερ όχι, άλλωστε είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Στο US Open ο Φέντερερ έχει πάρει τρεις νίκες και έχει παραμείνει στο κορτ για να υπογράψει αυτόγραφα 15 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα δηλαδή χρειάζεται 3.6 δευτερόλεπτα για να βάλει την υπογραφή του.

" Προσπαθώ να υπογράψω όσα περισσότερα καπέλα και μπλουζάκια με το logo (RF) μπορώ γιατί αισθάνομαι πως αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά για να με συναντήσουν", δήλωσε σχετικά ο 33χρονος κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων.

Ακολουθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 12.27 λεπτά στο κορτ και ο Μίλος Ράονιτς με 7.42 λεπτά. Ένα αυτόγραφο ανά 2.6 δευτερόλεπτα. Ο Ράονιτς δεν θα υπογράψει άλλα αυτόγραφα γιατί αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Στις γυναίκες πρώτη έρχεται η Σερένα Γουίλιαμς με 5.16 λεπτά (ένα αυτόγραφο ανά 2.8 δευτερόλεπτα) και ακολουθούν η Βικτόρια Αζαρένκα με 3.59, η Κάρολαϊν Βοζνιάκι με 3.38 και η Μαρία Σαραπόβα με 3.07.

G.O.A.T και στα αυτόγραφα ο Φέντερερ

Πηγή: WSJ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ