ΤΕΝΙΣ

Φοβερός Κύργιος, απέκλεισε τον Ναδάλ!

Nick Kyrgios, of Australia, returns a shot between his legs to Alexander Zverev, of Germany, during a quarterfinal at the Miami Open tennis tournament, Thursday, March 30, 2017, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Mario Houben)
Nick Kyrgios, of Australia, returns a shot between his legs to Alexander Zverev, of Germany, during a quarterfinal at the Miami Open tennis tournament, Thursday, March 30, 2017, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Mario Houben) AP PHOTO

Ο Νικ Κύργιος ήταν απολαυστικός απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον νίκησε με 2-0, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Όταν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο και το έχει αποδείξει. Ο λόγος για τον Νικ Κύργιο, ο οποίος είναι από τους πιο αμφιλεγόμενους τενίστες της εποχής μας, αφού περισσότερο απασχολεί με τα τερτίπια του και λιγότερα με όσα κάνει μέσα στα courts.

O Ελληνοαυστραλός πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα και νίκησε εύκολα, απλά και ωραία με 2-0 σετ τον Ραφαέλ Ναδάλ, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ με 6-2 και το δεύτερο με 7-5 σε 1 ώρα και 20 λεπτά αγώνα. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση και έχασε δίκαια από τον 22χρονο. Θα είναι ο 3ος ημιτελικός σε Masters διοργάνωση και απέχει δυο νίκες από τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του με τον Ναδάλα σε 4 αναμετρήσεις. Για 13η φορά, ο 22χρονος νίκησε παίκτη από το Top-10 και για 5η παίκτη που είναι είτε στο Νο1, είτε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως φέτος νίκησε δυο φορές μέσα σε λίγες μέρες τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν αυτός ήταν στο Νο2 του κόσμου, σε Ακαπούλκο και Indian Wells.

Στο Wimbledon του 2014 είχε κερδίσει τον Ναδάλ στην πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας του, ενώ το 2015 είχε κερδίσει τον Φέντερερ στη Μαδρίτη.

Ο Κύργιος αναμένεται να επιστρέψει στο Νο21 της ATP και αν περάσει το εμπόδιο του Ισπανού, Νταβίντ Φερέρ και προκριθεί στον τελικό, θα ανεβεί τουλάχιστον μέχρι το Νο18. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα βελτιώσει το career high του, καθώς θα σκαρφαλώσει στο Νο12.

Όσο για τον Ναδάλ, την Δευτέρα (21/8) θα είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αντικαθιστώντας τον Βρετανό, Άντι Μάρεϊ.

AP Photo/Mario Houben

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ