ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ από τα παλιά

Φέντερερ από τα παλιά

Στον τελικό του Γουίμπλεντον για ένατη φορά πέρασε ο Ρότζερ Φέντερερ που χειρίστηκε άψογα τον ημιτελικό με τον Μίλος Ράονιτς. Την Κυριακή (6/7) αναμετράται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (videos)

Μετά την αναστάτωση έρχεται ο Ρότζερ Φέντερερ. Έντονα τα συναισθήματα στον πρώτο ημιτελικό του Γουίμπλεντον με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να εξασφαλίζει τελικά το εισιτήριο εις βάρος του Γκριγκόρ Ντίμιτροφ, για να ακολουθήσει η εύκολη νίκη του Φέντερερ επί του πρωτάρη Μίλος Ράονιτς με 6-4, 6-4, 6-4.

Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων επιστρέφει σε τελικό μεγάλου τουρνουά μετά το 2012. Στο Γουίμπλεντον είχε νικήσει τον Άντι Μάρεϊ για τον έβδομο τίτλο του στο "All England Club".

Την Κυριακή (6/7, live από το Sport24.gr) θα αγωνιστεί για ένατη φορά στον τελικό στο κεντρικό κορτ. Θα παίξει με τον Τζόκοβιτς σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά μετά το Αμερικανικό Όπεν το 2007! Τότε ο Τζόκοβιτς ήταν ο ανερχόμενος αστέρας και στο θεωρείο του δεν βρισκόταν η Γέλενα Ρίστιτς, αλλά η Μαρία Σαραπόβα. Ο Φέντερερ είχε επικρατήσει σε τέσσερα σετ. Συνολικά προηγείται με 18-16 στις αναμετρήσεις του με τον Σέρβο Νο1 του ταμπλό.

Θυμηθείτε εκείνον τον αγώνα:

Στα 32 του χρόνια ο Φέντερερ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία φιναλίστ σε Grand Slam μετά τον 35χρονο Άντρε Άγκασι το 2005 στο Αμερικανικό Όπεν. " Ένας όγδοος τίτλος θα σήμαινε πολλά για μένα. Είμαι απερίγραπτα υπερήφανος όποτε έρχομαι εδώ, ο πρώτος μου τίτλος (σ.σ. το 2003 με αντίπαλο τον Μαρκ Φιλιππούση) ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, θα έχω ακόμα μια ευκαιρία να ξαναζήσω αυτά τα συναισθήματα", σχολίασε ο Φέντερερ που έχει χάσει μόλις μια φορά το σερβίς του φέτος στο τουρνουά στο νικηφόρο προημιτελικό με τον Σταν Βαβρίνκα.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε πόντο πόντο την εξέλιξη των δύο ημιτελικών

Ο Ράονιτς, ο πρώτος Καναδός στην 4άδα του Γουίμπλεντον μετά το 1908, δέχθηκε break στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Ο Φέντερερ δεν ενοχλήθηκε από το μεγάλο σερβίς του Ράονιτς, πήρε τον έλεγχο του σετ και έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του.

Ο 23χρονος Καναδός προσαρμόστηκε στο δεύτερο σετ, όμως δέχθηκε το break στο ένατο γκέιμ και σύντομα ο εμπειρότερος αντίπαλος του βρέθηκε με προβάδισμα δύο σετ. Το τρίτο break στον ημιτελικό ήρθε και πάλι στο ένατο γκέιμ του τρίτου σετ και σύντομα ήρθε το τέλος ενός άνευρου ημιτελικού με μικρούς πόντους.

Τόσο ο Φέντερερ, όσο και ο Τζόκοβιτς θέλουν αυτό τον τίτλο για τους δικούς τους λόγους. Μεγαλύτερη διάσταση στην αντιπαλότητα που δεν έχει το βάθος της αντιπαλότητας Φέντερερ-Ναδάλ και Τζόκοβιτς-Ναδάλ, δίνει η παρουσία των προπονητών των δύο φιναλίστ. Ο Στέφαν Έντμπεργκ του Φέντερερ και ο Μπόρις Μπέκερ του Τζόκοβιτς υπήρξαν οι απόλυτοι αντίπαλοι στο σπορ.

PKT4700-345877
STEFAN EDBERG
TENNIS PLAYER

Stefan Edberg and Boris Becker after their Wimbledon final won by Stefan Edberg.
PKT4700-345877 STEFAN EDBERG TENNIS PLAYER Stefan Edberg and Boris Becker after their Wimbledon final won by Stefan Edberg. PKT4700-345877 STEFAN EDBERG TENNIS PLAYER STEFAN EDBERG AND BORIS BECKER AFTER THEIR WIMBLEDON FINAL WON BY STEFAN EDBERG.

Έντμπεργκ και Μπέκερ στο κεντρικό κορτ

Αναμετρήθηκαν τρεις συνεχόμενες χρονιές στον τελικό του Γουίμπλεντον από το 1988 μέχρι το 1990 με τον Έντμπεργκ να κερδίζει τους δύο. Συνολικά ο Μπέκερ είχε το πάνω χέρι με ρεκόρ 25-10 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ