ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Ο Ράφα αξίζει πιο πολύ να είναι Νο 1"

Roger Federer of Switzerland, left, gestures with Spain's Rafael Nadal after winning their men's singles final match in the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 15, 2017. (AP Photo/Andy Wong)
Roger Federer of Switzerland, left, gestures with Spain's Rafael Nadal after winning their men's singles final match in the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 15, 2017. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχρισε τον Ράφα Ναδάλ φαβορί για το Νο1, ενώ τόνισε ότι ο Ισπανός αξίζει περισσότερο να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Ρότζερ Φέντερερ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ. Αυτή τη φορά ο Ελβετός έχρισε τον μεγάλο του αντίπαλο ως φαβορί για το Νο1, ενώ τόνισε ότι εκείνος αξίζει περισσότερο να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αρχικά, ο Ρότζερ Φέντερερ είπε για την κατάκτηση του τίτλου στην Σαγκάη: "Περίμενα να είμαι κουρασμένος μετά τη Σαγκάη. Αλλά όλα πήγαν καλά. Προπονήθηκα καλά και νιώθω σε καλή φόρμα. Συνηθίζω στις συνθήκες εδώ όπως κάνω και σε κάθε τουρνουά".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν σκέφτεται το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και εάν θεωρεί ότι μπορεί να προσπεράσει τον Ράφα Ναδάλ είπε: "Η κατάσταση είναι στα χέρια του Ράφα οπότε οι δικές μου πιθανότητες είναι λίγες. Δεν είναι προτεραιότητα. Θέλω να το απολαύσω και να πάιξω καλό τένις. Θέλω να κερδίσω εδώ γιατί είναι η Βασιλεία και το World Tour Finals γιατί είναι πολύ σημαντικό τουρνουά. Ακόμα και αν κερδίσω και τα δύο τουρνουά, και πάλι μπορεί να μην είμαι Νο1. Ο Ράφα το αξίζει πιο πολύ. Επαιξε περισσότερο και είχε πολύ καλά αποτελέσματα".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το εάν αισθάνεται πως παίζει καλύτερα τώρα ή στην αρχή της χρονιάς είπε: "Είναι δύσκολο να κάνεις σύγκριση. Στο δεύτερο κομμάτι δεν έπαιξα πολύ καλά ούτε στο Μόντρεαλ ούτε στο US Open που όταν αποκλείστηκα ανακουφίστηκα. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να παίξω άλλα πεντάσετα τώρα!"

Photo credits: AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ