ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ - Μάρεϊ στο έναν ημιτελικό

Φέντερερ - Μάρεϊ στο έναν ημιτελικό

Το ένα ζευγάρι των ημιτελικών των ανδρών στο Γουίμπλεντον έγινε γνωστό αφού ο Μάρεϊ θα αντιμετωπίσει τον Φέντερερ. (VIDEOS)

Για 24η φορά θα τεθούν αντιμέτωποι οι Άντι Μάρεϊ και Ρότζερ Φέντερερ. Οι δυο τους πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον και θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στο γρασίδι με τον καθένα να έχει από μία νίκη. Συνολικά ο Ελβετός προηγείται κατά μία νίκη (12-11). Ας τα δούμε πιο αναλυτικά...

Δεν τον σταμάτησε ούτε η βροχή

Με συνοπτικές διαδικασίες επικράτησε ο Ρότζερ Φέντερερ επί του Ζιλ Σιμόν με 6-3, 7-5, 6-2. Ο Ελβετός χρειάστηκε μόλις 94 λεπτά για να τελειώσει τον αγώνα και έφτασε έτσι τις 78 νίκες στο Γουίμπλεντον. Συνολικά ο Φέντερερ είχε 36 winners, έναντι 15 του Γάλλου, ενώ είχε μόλις ένα περισσότερο λάθος, 22 έναντι 21. Αξιοποίησε επίσης 5 από τις 8 ευκαιρίες για break που είχε.

Ο 33χρονος Ελβετός κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 6-3, αλλά στο δεύτερο είχαμε ένα ντέρμπι. Ο Σιμόν προσπάθησε και έβαλε δύσκολα στον Φέντερερ, αλλά εκείνος είχε και πάλι τη λύση. Μετά το 5-5, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε το 6-5. Τότε ο καιρός δεν επέτρεψε τη συνέχιση του αγώνα ο οποίος διακόπηκε για περίπου μισή ώρα. Με την επανέναρξή του όμως ο Φέντερερ τελείωσε το σετ και ουσιαστικά τον αγώνα.

Αυτή θα είναι 37η φορά όπου ο 33χρονος φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά ενός Grand Slam.

Δεν τους απογοήτευσε

Ο Άντι Μάρεϊ είναι ο ήρωας των Βρετανών και εκείνος δεν τους απογοήτευσε. Για χάρη του γέμισε το κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον με τον Βρετανό να παίρνει τη νίκη με 6-4, 7-5, 6-4 επί του Ποσπισίλ.

Ο Ποσπισίλ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να πάρει τη σπουδαία πρόκριση. Σε όλα τα κρίσιμα σημεία ο Μάρεϊ ήταν ψύχραιμος και με όπλο του την εμπειρία του κατάφερνε να πάρει κρίσιμους πόντους. Όλα αυτά σε μία αναμέτρηση η οποία ξεκίνησε σε ανοικτό γήπεδο και τελείωσε με την οροφή του κεντρικού κορτ να κλείνει αφού η βροχή δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ