ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Ήλπιζα ο Ράφα να κυριαρχήσει στο χώμα όπως παλιά"

FILE - In this June 2, 2016, file photo, Switzerland's Roger Federer makes a return against Switzerland's Stan Wawrinka during a quarterfinal match at the French Open tennis tournament in Paris, France. Roger Federer says he won't play in the French Open and instead prepare to play on grass and hard courts later this season. Federer posted a message entitled "Roger to skip Roland Garros" on his website on Monday, May 15, 2017. (AP Photo/David Vincent, File)
FILE - In this June 2, 2016, file photo, Switzerland's Roger Federer makes a return against Switzerland's Stan Wawrinka during a quarterfinal match at the French Open tennis tournament in Paris, France. Roger Federer says he won't play in the French Open and instead prepare to play on grass and hard courts later this season. Federer posted a message entitled "Roger to skip Roland Garros" on his website on Monday, May 15, 2017. (AP Photo/David Vincent, File) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για την επιστροφή του στα κορτ στην Στουτγάρδη, αναφέρθηκε στα όσα περιμένει να συμβούν στη συνέχεια της χρονιάς και αποθέωσε τον Ραφαελ Ναδάλ. (VIDEO)

Οι μονομαχίες τους εντός των κορτ έχει χαρίσει σε όλους τους φίλους του τένις μοναδικές στιγμές. Η κόντρα τους γιγάντωσε το άθλημα το οποίο απέκτησε φανατικούς οπαδούς οι οποίοι υποστήριζαν είτε τον έναν είτε τον άλλον.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα τους. Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ελβετός παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ATP και τόνισε πως περίμενε τη νίκη του Ισπανού στο Roland Garros. Αρχικά, ο Φέντερερ ρωτήθηκε για τη συνέχεια της σεζόν τονίζοντας: "Δεν θα υπάρξουν άλλα διαλείμματα. Είχα ήδη αρκετά διαλείμματα. Είμαι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής των... προπονήσεων και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να είμαι. Θέλω να είμαι ένας πρωταθλητής των κορτ. Για αυτό το λόγο θα παίξω κανονικά σε όλα τα τουρνουά στο δεύτερο σκέλος της σεζόν. Η αρχή θα γίνει εδώ με το Mercedes Cup της Στουτγάρδης".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη μονομαχία για την πρώτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και για την κατάκτηση του Roland Garros από τον "Ράφα". "Ήμουν εντελώς ξαφνιασμένος όταν κατέκτησα το Αυστραλιανό Όπεν και στη συνέχεια το Indian Wells και το Miami Open. Το γεγονός ότι ο Ράφα κέρδισε το γαλλικό Όπεν δεν είναι έκπληξη για εμένα αφού το έχει καταφέρει άλλες εννιά φορές στο παρελθόν. Ήλπιζα ότι θα κυριαρχήσει στο χώμα όπως τις παλιές ημέρες.

Παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι συνεχίζουμε να τα καταφέρνουμε. Ίσως έχει να κάνει με την αγωνιστική πρώτη του Μάρεϊ μετά το εντυπωσιακό φινάλε της περσινής σεζόν και ότι ο Νόβακ δεν αποδίδει στο μέγιστο βαθμό. Μπορούμε και εκμεταλλευόμαστε αυτό το γεγονός, είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και προερχόμαστε από την ξεκούραση στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς μετά τους τραυματισμούς που είχαμε στο τέλος της περασμένης σεζόν" τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που έγινε για τη συνέχεια της χρονιάς είπε: "Φυσικά και ο Ράφα είναι σε εξαιρετική θέση για να τελειώσει τη χρονιά στο Νο1. Το σημαντικότερο για εκείνον είναι να κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να επιστρέψω στις νικηφόρες ημέρες, εκεί όπου σταμάτησα στο Μαϊάμι. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί τενίστες θα αρχίσουν να παίζουν το καλύτερο τους τένις στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Αυτό περιμένω να κάνουν ο Μάρεϊ, ο Τζόκοβιτς, ο Νισικόρι, ο Ράονιτς, ο Σβέρεφ, ο Κύργιος και ο Βαβρίνκα. Όλοι θα παίξουμε το καλύτερο τένις που μπορούμε. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα επικό τέλος στη σεζόν".

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του:

Photo Credits: AP Photo/David Vincent, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ