ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ για Κύργιο: "Όχι άλλες συμβουλές"

Nick Kyrgios of Australia returns a shot to David Goffin of Belgium at the final match of Japan Open tennis tournament in Tokyo, Sunday, Oct. 9, 2016. (AP Photo/Shizuo Kambayashi)
Nick Kyrgios of Australia returns a shot to David Goffin of Belgium at the final match of Japan Open tennis tournament in Tokyo, Sunday, Oct. 9, 2016. (AP Photo/Shizuo Kambayashi) AP

Δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ρότζερ Φέντερερ να δώσει συμβουλές στον Νικ Κύργιο και εκείνος ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον 21χρονο Ελληνοαυστραλό.

Ο Νικ Κύργιος και ο Μπέρναρντ Τόμιτς είναι δύο από τις μεγάλες ελπίδες του τένις της Αυστραλίας και η πίεση που δέχονται αμφότεροι από τα ΜΜΕ είναι τεράστια. Η προσμονή των Αυστραλών να δουν έναν από τους δύο να κατακτά ένα μεγάλο τουρνουά είναι μεγάλη.

Αυτό οδηγεί σε αυστηρή κριτική η οποία δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος στους δύο τενίστες. Για αυτό το λόγο ο Ρότζερ Φέντερερ όταν του έγινε σχετική ερώτηση ύψωσε ασπίδα προστασίας και για τους δύο.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Ελβετός ζήτησε από όλους να αφήσουν τόσο τους δύο τενίστες όσο και όλους τους υπόλοιπους της νέας γενιάς ήσυχους για να δουλέψουν. Ο Φέντερερ τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν θα ήθελα πραγματικά να σχολιάσω για τους Κύργιος και Τόμιτς. Υπάρχουν αρκετοί που τους δίνουν συμβουλές για το πως να αντιμετωπίζουν τα θέματα τους.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι είναι κουρασμένοι από αυτή τη κατάσταση. Αυτό που βλέπω, είναι ότι πραγματικά έχουμε μια σπουδαία γενιά παικτών, και μπορούν αρκετοί από αυτούς να ανέβουν στα υψηλά "σκαλοπάτια" του αθλήματος.

Νομίζω ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό αυτό που βλέπουμε να έρχεται. Υπάρχουν πολλοί και ποιοτικοί τενίστες, οι οποίοι μας δυσκολεύουν κάθε στιγμή. Όλοι τους πρέπει να μάθουν να στηρίζονται στον εαυτό τους και να μην «ακούνε» τις συμβουλές των άλλων. Μόνο έτσι, μπορούν να κερδίσουν μεγάλα τουρνουά.

Το τένις έχει μία σπουδαία και συνεχή εξέλιξη. Έχω πολλά να τονίσω για αρκετά παιδιά, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, πριν από ένα σπουδαίο τουρνουά".

Photo Credits: AP Photo/Shizuo Kambayashi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ