ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Ελπίζω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμα"

Φέντερερ: "Ελπίζω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμα"

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την πορεία της αποκατάστασής του και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ και Σερένα Γουίλιαμς.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι φίλοι του τένις δεν θα ξαναδούν τον Ρότζερ Φέντερερ να αγωνίζεται. Ωστόσο, ο Ελβετός δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει να παίζει για πολλά χρόνια ακόμα αν του το επιτρέψει το σώμα του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα της ΑΤΡ ο σπουδαίος τενίστας δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πορεία της αποθεραπείας του και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

"Είμαι όλο και καλύτερα, βρίσκομαι στο σωστό δρόμο, δεν είχα ακόμα κάποιο πισωγύρισμα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Οι τελευταίες 6 εβδομάδες ήταν καλές για μένα, ήσυχες. Έχω χρόνο τώρα για να αναρρώσω και αργότερα θα έχω αρκετό χρόνο για να προπονηθώ. Ήταν σημαντικό να δώσω ένα διάλειμμα στο γόνατό μου. Τώρα σιγά σιγά θα περάσω στην επόμενη φάση και θα αρχίσω να παίζω τένις.

Σκεφτήκαμε όλα τα δυνατά σενάρια, για να μπορέσω με κάποιον τρόπο να αγωνιστώ στο US Open. Στο τέλος όμως, η μόνη σωστή απόφαση για την υγεία μου ήταν να μην πάω, όσο επίπονη και αν ήταν. Είμαι εντάξει πάντως, τα πηγαίνω μια χαρά, είμαι υγιής, απολαμβάνω το χρόνο που έχω με την οικογένειά μου και συχνά τσεκάρω τα αποτελέσματα των αγώνων" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αγωνιστική εικόνα των Τζόκοβιτς και Μάρεϊ και τη μάχη που δίνουν είπε: "Ήταν τεράστιο όταν ο Τζόκοβιτς κέρδισε το Roland Garros, ήταν πολύ καλό για το παιχνίδι, πολύ καλό για εκείνον, πέτυχε το career Grand Slam και κέρδισε 4 Slams στη σειρά, οπότε ήταν μια απίθανη χρονιά γι' αυτόν. Έδειξε να έχει κάποιες δυσκολίες τελευταία, αλλά ακόμα κι έτσι κέρδισε στο Τορόντο. Τα πηγαίνει μια χαρά και θα είναι πολύ δύσκολο να χάσει στο US Open.

O Μάρεϊ κατάφερε να μικρύνει λίγο τη διαφορά κι αυτό είναι πολύ καλό. Κέρδισε στο Queen's, στο Wimbledon, πήγε τελικό στο Cincinnati και φυσικά πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Με έχει εντυπωσιάσει ο Άντι. Ελπίζω πως θα συνεχίσει να κυνηγάει τον Νόβακ, γιατί είναι πιο συναρπαστικό για τους φίλους του αθλήματος."

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο δικό του πρόγραμμα και το πότε θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους δήλωσε: "Το φυσιολογικό πρόγραμμα για το 2017, είναι να παίξω στο Hopman Cup, στο Australian Open και στο Ντουμπάι. Μετά θα έρθουν πολλά πράγματα ακόμα, αλλά για την ώρα νομίζω πως σε αυτά τα τρία τουρνουά πρέπει να συγκεντρωθώ. Μετά από αυτό έχω λίγο πολύ τον χάρτη του 2017 σχηματισμένο στο μυαλό μου, για τα τουρνουά που θέλω να αγωνιστώ.

Σκέφτομαι και το 2018, που είναι προφανώς μακριά και θα πρέπει πρώτα να δω πως θα είναι το σώμα μου μετά από όλους αυτούς τους αγώνες. Γι' αυτό η προετοιμασία αυτούς τους μήνες θα είναι πραγματικά το κλειδί.

Πιστεύω πάντως πως μπορώ να επιστρέψω πολύ δυνατός, γιατί ποτέ δεν είχα 6 μήνες για να προετοιμαστώ. Συνήθως είχα 6 εβδομάδες, ένα μήνα, κάποιες φορές μόνο 3 εβδομάδες. Τώρα έχω πολλή δουλειά να κάνω και ελπίζω να επιστρέψω δυνατός, έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να παίξω για πολλά χρόνια ακόμα στο Tour."

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Σερένα Γουίλιαμς στην οποία ευχήθηκε να κατακτήσει το US Open: "Είναι θαυμάσιο που αγωνίζεται ακόμη. Για λίγο καιρό όλα έδειχναν πως δε θα έμενε στο tour, γιατί ήταν τραυματισμένη, ενδιαφερόταν για άλλα πράγματα και είχε κάποια προβλήματα υγείας. Ανησυχούσαμε πως θα αφήσει το παιχνίδι νωρίς, όπως έκαναν πολλές άλλες πριν από αυτήν, στα 25, στα 27 και στα 29. Πολλά κορίτσια σταμάτησαν νωρίς και θα ήταν απλό να κάνει το ίδιο και η Serena, με τόσες επιτυχίες που είχε ήδη.

Αλλά παίζει ακόμα στα 34 νομίζω πια, κάτι που είναι θαυμάσιο και μπορεί να δώσει έμπνευση σε όλη τη νέα γενιά που θα τη διαδεχτεί. Απέδειξε πως το τένις μπορεί να κρατήσει 20 χρόνια και στο γυναικείο tour. Είναι όμορφο που το βλέπουμε και είμαι μεγάλος θαυμαστής της. Στ' αλήθεια ελπίζω να μπορέσει να κερδίσει το US Open, μετά από τη δύσκολη ήττα που είχε πέρσι στα ημιτελικά. Της εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να συνεχίσει να αγωνίζεται για αρκετό καιρό ακόμα."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ