ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Αν υπήρχε ισοπαλία, ευχαρίστως θα την αποδεχόμουν"

Φέντερερ: "Αν υπήρχε ισοπαλία, ευχαρίστως θα την αποδεχόμουν"

Δυο σπουδαίοι τενίστες μέσα και έξω από το court οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, το απέδειξαν και με τις δηλώσεις που έκαναν μετά το φινάλε του μεταξύ τους τελικού που κρίθηκε με νίκη Ελβετού.

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε 3-2 σετ του Ραφαέλ Ναδάλ και κατέκτησε το Australian Open σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Ο Ελβετός τενίστας αποθέωσε τον αντίπαλό του στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ενώ είπε πως αποδεχόταν και... ισοπαλία, αν υπήρχε στο άθλημα.

"Συγχαίρω τον Ράφα γι' αυτή την εκπληκτική επιστροφή που έκανε. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα ήμουν εδώ στον τελικό μαζί σας πριν πέντε μήνες. Το τένις είναι σκληρό άθλημα, δεν υπάρχουν ισοπαλίες, αλλά αν υπήρχε, θα την αποδεχόμουν με μεγάλη ευχαρίστηση, προκειμένου να μοιραστώ το τρόπαιο με τον Ράφα. Συνέχισε Ράφα, διότι το τένις σε χρειάζεται", είπε μεταξύ άλλων ο Φέντερερ και συνέχισε:

"Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ για όλα και θα ήθελα να σας δω και πάλι του χρόνου. Εάν όχι, τότε θέλω να σας πω ότι ήταν μια θαυμάσια πορεία και δεν μπορώ να είμαι περισσότερο χαρούμενος από τη σημερινή νίκη. Σας ευχαριστώ όλους παιδιά"

Με τη σειρά του, ο Ναδάλ ανέφερε στις δικές του δηλώσεις: " Συγχαρητήρια στον Ρότζερ και την ομάδα του. Είναι εκπληκτικό το πόσο καλά έπαιξε, αν και ήταν εκτός για περίπου μισό χρόνο. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου έμεινα έναν περίπου μήνα στην Αυστραλία και μου άρεσε αρκετά. Είχα κάποιες δύσκολες στιγμές και κάποιους τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα για εμένα.

Απόψε ήταν ένα θαυμάσιο παιχνίδι και ο Ρότζερ άξιζε τη νίκη λίγο περισσότερο από εμένα. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ, αισθάνομαι σαν να έχω επιστρέψει σε καλό επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ