ΤΕΝΙΣ

"Φαρμακείο" ο Φέντερερ

"Φαρμακείο" ο Φέντερερ

Απαγορευτική κατέστη η πρόσκληση του Ρότζερ Φέντερερ στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης τον Σεπτέμβριο. Η αμοιβή του Ελβετού ξεπερνάει κατά πολύ τα χρηματικά έπαθλα του τουρνουά. Διαβάστε πόσα χρηματα ζήτησε ο εκπρόσωπος του.

Το περιοδικό Forbes κατατάσσει τον Ρότζερ Φέντερερ ανάμεσα στους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο. Οι απολαβές του ξεπέρασαν τα 67.000.000 δολάρια σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του περιοδικού. Η παρουσία του Φέντερερ σε ένα τουρνουά τώρα που πλησιάζει προς το τέλος της καριέρας του κοστίζει περισσότερο από τις όχι και πολύ μακρινές εποχές που μονοπωλούσε το ανδρικό τένις.

Ο πρώην Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη, ο Γεβγένι Καφέλνικοφ που έχει το ρόλο του διευθυντή του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης (21-27/9) αποκάλυψε πως εκτός από τη συμμετοχή των Τόμας Μπέρντιχ και Μίλος Ράνιτς, διεκδίκησε και τη συμμετοχή του Φέντερερ.

"Προσπάθησα, αλλά οι εκπρόσωποι του με ενημέρωσαν πως η παρουσία του κοστίζει γύρω στα 2.000.000 δολάρια", είπε ο πρώην νικητής του Ρολάν Γκαρός και του Αυστραλιανού 'Οπεν. Αυτά τα χρήματα και πιθανώς περισσότερα έδωσαν οι Τούρκοι προκειμένου ο 34χρονος Ελβετός να παίξει στην Κωνσταντινούπολη πριν από το Ρολάν Γκαρός.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που ο διευθυντής του τουρνουά στο Αμβούργο και πρώην νικητής του Γουίμπλεντον, Μίχαελ Στιχ αποκάλυψε τους όρους που ζήτησε να εκπληρωθούν ο Ράφα Ναδάλ, ώστε να αγωνιστεί στο χωμάτινο τουρνουά τον Ιούλιο. Ανάμεσα τους ήταν και μια επιταγή 500.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ